Türkiye soğuk havanın etkisi altına girdi

Türkiye önceki gece başlayan şiddetli kar yağışı ve fırtına ile birlikte soğuk havanın etkisine girdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Aralık 2014 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye soğuk havanın etkisi altına girdi

Dün Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı. Yolda ulaşım gece saat 23.00 sularında yeniden sağlandı. Ancak gece yarısı yol yeniden ulaşıma kapandı. Bölgede bekleyenler kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Bursa-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak karayolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün gece saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde rüzgarın 100 km üzeri esmesinin beklendiğini açıkladı. İstanbul'da da kar yağışı gece saatlerinde etkili oldu. Özellikle Anadolu Yakası'nın yüksek kesimleri yoğun kar yağışı aldı.

Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir-Akhisar, Bilecik-Bozüyük, Eskişehir-Kütahya (22. Ilıça mevki), Afyonkarahisar-Kütahya (Pusa mevki), Çerkez-Karabük-Samsun yolu (Kemikli rampası) kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı.Dursunbey'de 19, Savaştepe'de 7, Sındırgı'da 12, Bigadiç'te 24, Gönen ve Balya'da ise 1'er mahallenin yolları kapandı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

İletişimde sıkıntı çekilmezken, il merkezine bağlı 6, Bigadiç'te 3, Sındırgı'da 7, Kepsut ve Dursunbey'de 5'er mahallenin elektrikleri kesildi.

Ana arterler Balıkesir- Bursa, Balıkesir- Çanakkale karayollarında sıkıntı çekilmezken, Balıkesir- İzmir karayolunun 40'ıncı kilometresinde bir TIR'ın kayması sonucu yol çift taraflı trafiğe kapandı. Uzun çalışmalar sonucu yol gece 23.00 sularında yeniden açıldı.

Balıkesir - Edremit D230 karayolu yoğun kar yağışı ve kaza nedeniyle çift yönde trafiğe kapalı bulunuyor.

Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yolun 1 saat içinde trafiğe açılacağı söyledi. Ayrıca, ana arterler ile ilçe karayollarına zincirsiz trafiğe çıkılmasına izin verilmezken kar yağışının saat 17.00'den sonra yoğunluğunu arttıracağı kaydedildi.

MARMARA'NIN BATISINDA FIRTINA'YA DİKKAT

RÜZGAR HIZI SINIFLANDIRMASI

Kuvvetli Rüzgar

10,8 - 17,1 m/sec ~ 22-33 knot ~ 39-61 km/saat

Fırtına

17,2 - 20,7 m/sec ~ 34-40 knot ~ 62-74 km/saat

Kuvvetli Fırtına

20,8 - 24,4 m/sec ~ 41-47 knot ~ 75-88 km/saat

Tam Fırtına

24,5 - 28,4 m/sec ~ 48-55 knot ~ 89-102 km/saat

Bursa-Ankara karayolu da trafiğe kapandı.

Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak karayolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

SABUNCUBELİ'NDE HER TARAF BEYAZA BÜRÜNDÜ

İzmir'de yeni yıl öncesinde, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş, karı da beraberinde getirdi. Kent merkezinde karla karışık yağmur yağdı. Kentin Sabuncubeli gibi yüksek kesimlerinde ise, yağışlar kara döndü, her taraf beyaza büründü.

İzmir'de, günlerdir mevsim normallerinin üzerinde ya da mevsim normallerinde olan hava sıcaklıkları, yeni yıl öncesinde yerini yağışa ve soğuk havaya bıraktı. İki gündür süren sağanak yağışların ardından bugün sabah saatlerinden itibaren kent merkezine, yağmur karla karışık yağdı. Kentin İzmir Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli gibi yüksek bölgelerinde sıcaklıkların daha da düşmesiyle, yağış kara döndü. Zaman zaman etkisini arttıran kar yüzünden, İzmir Manisa yolunda sürücüler, zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri, trafiğin kontrollü olarak akışını sağladı. Kara yolları ekipleri de, yolda tuzlama çalışmaları yaptı. Karın zevkini yaşamak isteyen vatandaşlarda, araçlarından inip kar topu oynadı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ekipleri, soğuk ve yağışlı havanın yarın da devam edeceğini açıkladı.

OKULLARA KAR TATİLİ

BURSA

Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'ndeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi. İlçeye bağlı 30 köy yolu da ulaşıma kapandı.

ESKİŞEHİR

ESKİŞEHİR'de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle resmi tatil ilan edilmesiyle kentte eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber