Nehir taştı, ekili alanlar sular altında kaldı

İzmir'in güney ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Küçük Menderes Nehri taştı, ekili alanlar sular altında kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2015 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nehir taştı, ekili alanlar sular altında kaldı

2 gün boyunca aralıksız yağan yağmur Küçük Menderes Nehri'nin bazı bölgelerde taşmasına yol açtı. Tire ve Beydağ ilçelerinde kırsal alandaki bazı mahallelerin ulaşımını sağlayan yollarda çökme ve küçük çaplı heyelanlar yaşandı. Tire'nin Yeğenli Mahallesi ise şiddetli yağışlardan en çok etkilenen bölge oldu. Zeki Bulut (42) adlı çiftçiye ait 20 küçükbaş hayvan ile 30 kümes hayvanı meydana gelen sel taşkınlarında telef oldu.

DERELER TAŞTI

Kırsalda bulunan evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, Küçük Menderes Nehri'nin debisinin artmasına yağmurun yanı sıra Beydağ Barajı'ndan salınan suların neden olduğunu öne sürdü. Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ise barajdan yöre halkından habersiz su bırakılmadığını belirterek, "Neredeyse, 25 yıldır görülmeyen yağışlar Beydağ'da da etkili oldu. Yan derelerde taşkınlar yaşandı. Kırsaldaki ulaşım yollarında meydana gelen heyelanlar nedeniyle ekiplerimiz 2 gündür aralıksız çalışıyor" dedi.

MANİSA

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde etkili olan yağışlar Gediz Nehri'nin taşmasına neden oldu. Çok sayıda kümes hayvanı telef olurken, 70'e yakın çiftlik sular altında kaldı.

Turgutlu ovasında çok sayıda üretici yaşanan taşkın sonucu zarar görürken, Turgutlu ovası Gediz mevkiinde içerisinde bir aile ve 70 adet büyükbaş hayvanın bulunduğu Hasan Doğru'ya ait dam sular altında kaldı. Hayvanlarının zarar görmemesi için saatlerce çözüm arayan Doğru'nun yardımına Turgutlu İtfaiyesi yetişirken, itfaiye amirliğinin Zodyak botu ile mahsur kalan hayvanlara ancak yem taşınabildi. Manisa bölgesinde kurtarma çalışmalarında olduğu öğrenilen AFAD ise bölgeye intikal edemedi.

Aile yakınları, itfaiye erleri ve belediye çalışanlarının yardımıyla hayvanlarını kurtarmaya çalışan Hasan Doğru, "Bize kim yardım edecek bu durumdan kim kurtaracak" diye tepki gösterdi.

Bölgede yüzlerce dönüm arazi alanı da sular altında kaldı. Lahana tarlaları sular altında kalırken üreticinin ciddi maddi kayıp yaşadığı öğrenildi. 20 bin üzerinde kümes hayvanın telef olduğu ve bölgede 70'e yakın besi çiftliğinin sular altında kaldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber