6 çete çökerten Bodrum savcısı İzmir'e atandı

Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum, Yalıkavak ve Konacık belediyelerindeki rüşvet iddiaları üzerine, Halikarnas Operasyonu'nun başlatan 43 yaşındaki Cumhuriyet Başsavcısı Berkant Karakaya, İzmir'e atandı.

Yaklaşık dört yıllık görevi sırasında, altı ayrı çete operasyonundaki titiz çalışmaları ve Bitez Beldesi'ndeki yeni adliye binası inşaatının başlamasında önemli rol oynayan Karakaya'nın İzmir Savcılığı'na atanması ilçede üzüntü yarattı. Son olarak Karakaya'nın talimatıyla bir yıldır sürdürülen incelemenin ardından Bodrum'da imar operasyonu başlatılmıştı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 33 kişiden 13'ü tutuklanmıştı. Karakaya'nın zanlıların serbest bırakılmasına karşı yaptığı itirazı ise Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüşülecek. Berkant Karakaya ile birlikte ilçede görev yapan hakimler Mehmet Gülcek ve Dilek Gülcek de Afyonkarahisar'a tayin edildi.

Öte yandan, Hafik'den (Sivas) Feridun Kabadayı, Van'dan Hakan Oktay, Taşova'dan (Amasya) Levent Sökal Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na atanırken, Taşova'dan İlknur Sökal, Cide'den (Kastamonu) Ali Kılıç ve Çamardı'dan (Niğde) Fethiye Hakgeçirmez Çol, Bodrum'un yeni hakimleri oldu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber