Kar yağışı devam ediyor-Haritalı

Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2015 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışı devam ediyor-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olmak üzere; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Kuzey ve Batı bölgelerde kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Osmaniye, Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş'ta kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI; Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar ve buzlanma olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Kuzey ve batı bölgelerde kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber