Bakan Avcı, o Milli Eğitim Müdürü'nü görevden aldı

Nabi Avcı, 872 çocuğun listesini bütün kimlik bilgileri ve ev adresleriyle kurumun internet sitesinden yayınlayan Diyarbakır Bağlar Milli Eğitim Müdürü'nü görevden aldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2015 11:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bakan Avcı, o Milli Eğitim Müdürü'nü görevden aldı

Diyarbakır Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü suça karışmış, cinsel istismara ve tecavüze uğramış 872 çocuğun listesini bütün kimlik bilgileri ve ev adresleriyle kurumun internet sitesinden yayımlamıştı. Liste herkesin ulaşabileceği şekilde bir gün boyunca sitede kaldı. Ancak daha sonra herhangi bir açıklama yapılmadan kaldırıldı.

Sitede "suça sürüklenen çocuklar acele ve günlüdür önemli" başlığıyla "Suça sürüklenen çocuklar1.pdf" dosyasında yayınlanan fişleme listesi bir gün boyunca herkesin ulaşabileceği şekilde sitede kaldı. Dosyada Bağlar İlçe Milli Müdürlüğü'nün tüm okul müdürlüklerine gönderdiği talimat yazısı yer aldı. Dosyada çocukların taşıyan belgede 410 çocuğun adı soyadı, TC kimlik numarası, anne-baba adı, doğum yeri ve tarihi, nüfusa kayıtlı olduğu il, ilçe, mahalle, köy, eğitim durumu "Şubeye geliş nedeni" ve ikamet adresi yer alıyordu.

Basına yansıyan haberlerden sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Diyarbakır Bağlar Milli Eğitim Müdürü'nü görevden aldığı açıklandı.

Diyarbakır'da 2 şube müdürü de görevden alındı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklama:

Diyarbakır'da suça karışmış çocuklara ilişkin kimlik bilgilerinin, internet sitesinden yayımlandığı iddiaları üzerine, Diyarbakır Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla görevinden alındı. İlgililer hakkında soruşturma başlatıldı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber