İçişleri Bakanlığı koruma memuru alacak mı?

Bakan Efkan Ala, Habertürk TV'de canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 14 Ocak 2015 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçişleri Bakanlığı koruma memuru alacak mı?

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Habertürk TV'de Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

Bakan Ala, Cizre'de çıkan olaylarda 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili olarak "Provokasyonun çok açık bir şekliyle karşı karşıyayız. Bugün hem Vali'yi hem oradaki yetkilileri aradım. Orada polis hiçbir biçimde silah kullanmamıştır, gaz kullanmamıştır. 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın neden öldüğü soruşturulacak. Bununla ilgili ciddi bir soruşturma başlatacağız. Çok ciddi biçimde meselenin soruşturulması ve kamuoyula paylaşılması lazım, bu da yapılacaktır. Bir takım sitelerde polisin silahıyla ya da gaz bombasının parçasıyla öldüğü söyleniyor, bu kesinlikle doğru değil" diye konuştu.

İSTANBUL'DAKİ SALDIRILAR

Cumhurbaşkanı'nın ifadeleri terör karşısında net bir tutumdur.

SULTANAHMET'TEKİ SALDIRI

Canlı bombanın kimliği belirlendi, irtibatlı kişiler gözaltında. Bu tür saldırılarda gerçekler ilk görüldüğü gibi olmayabilir. Örgüt bağlantıları araştırılıyor, soruşturma sürüyor.

CİZRE'DE NELER OLUYOR?

Provokasyona çok dikkat edilmeli, hassasiyetle ele alıyoruz. Bugün hayatını kaybeden genç çocuk da bizim çocuğumuz. Provokasyonun çok açık bir şekliyle karşı karşıyayız. Bugün hem Vali'yi hem oradaki yetkilileri aradım. Orada polis hiçbir biçimde silah kullanmamıştır, gaz kullanmamıştır. 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın neden öldüğü soruşturulacak. Bununla ilgili ciddi bir soruşturma başlatacağız. Çok ciddi biçimde meselenin soruşturulması ve kamuoyula paylaşılması lazım, bu da yapılacaktır. Bir takım sitelerde polisin silahıyla ya da gaz bombasının parçasıyla öldüğü söyleniyor, bu kesinlikle doğru değil. Toplumsal olaylarda şiddet kullananlara karşı en az zarar verebilecek şekilde su ve gaz kullanılıyor.

İÇ GÜVENLİK REFORMU

Biz Güvenlik Paketi ile önce vatandaşımızın sokakta aldığı güvenlik hizmetinin hem etkinliğinin artırılmasını hem de kalitesinin artmasını sağlıyoruz. Şu mevcut emniyet pramidi, üsttekiler emniyet müdürü, bizim ihtiyacımız olan emniyet müdürü sayısının 3 katı emniyet müdürümüz var. Biz yasayla doğru olana getiriyoruz. En aşağıda doğrudan vatandaşa hizmet sunan komiser, komiser yardımcıları gibi, ihtiyacımızın yarısı kadar var.

Emniyet güçleriyle ilgili kadroda eksiklikler vardı, düzeltilecek.

"POLİSİN KİMLİK SORMA YETKİSİ ŞU ANDA DA VAR"

Pasaport işlemlerini Nüfus Müdürlüğü'ne devredeceğiz. Yasa yasalaşmadan yürürlüğe girmez, endişeler yersizdir. Polisin kimlik sorma yetkisi şu anda da var. Polisin suç üstü halinde gözaltına alma yetkisi yoktu.

Molotof zaten silah olarak tespit edilmiştir. Molotof atmak hak değildir, Bonzai ve uyuşturucu satmak suçtur.

"JANDARMA SİVİL GİYİNECEK"

Jandarma'nın üniforması değişecek, sivil giyinecek.

"MİLLET, SEÇTİKLERİ ARACILIĞIYLA BU MEMLEKETİ YÖNETECEKTİR"

Memleketi kim yönetecek? Millet, seçtikleri aracılığıyla bu memleketi yönetecektir.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Silah bırakma ve nihayet bakımından tarih vermek doğru değil.

PKK SİLAH BIRAKACAK MI?

Erken değerlendirmeler, amaçladığımız sonuçlar doğurur.

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE

Cemaatlerin düşman olarak tanımlanmasına son vermiş bir partiyiz. Mesele kişisel değildir, özgürlerden yararlanıp suç işlenmiştir. Yardım adı altında haraç toplamıştır, yasadışı dinleme yapmışlar. Memleket kimin ne olduğunu biliyor. Soruşturmalar suç işleyenlerin üzerinden genişletiliyor.

KORUMA MEMURU ALINACAK MI?

Ala, 'koruma memuru alma konusunda çalışmalar yapıyoruz, Polis memuruyla devam mı edeceğiz yoksa tamamen ayrı bir koruma memuru mu alacağız bu konuda arkadaşlarımız çalışıyor' dedi.

POLİS YAŞI DÜŞÜRÜLEŞECEK Mİ?

Bakan Ala, 'Polis yaşı şuanda düşürülmüyor, polisler askerliğini yapmış sayılıyor. Dolayısıyla yaşla ilgili herhangi bir düzenleme yok. Polis ihtiyacına göre düşünülebilir' dedi.

KAYMAKAMLARIN ÖZLÜK HAKLARI

Bu konuda bir çalışma var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber