Eker, Tarım Bakanları Zirvesi'ne katılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in 16-18 Ocak'ta Berlin'de gerçekleştirilecek Gıda ve Tarım Küresel Forumu Tarım Bakanları Zirvesi'ne katılacağı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2015 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eker, Tarım Bakanları Zirvesi'ne katılacak

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tüm dünyadan 50'nin üzerinde tarım bakanının katılacağı Gıda ve Tarım Küresel Forumu'nda, küresel tarım ve gıda endüstrisinin geleceğine yönelik ana sorunlar masaya yatırılacak.

Forumun ilk gününde gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) çalışma toplantısında da artan arazi, toprak ve enerji talebi ve gıda güvenliğine ilişkin sorunlar değerlendirilecek.

Forumun ikinci ve üçüncü gününde gerçekleştirilecek Tarım Bakanları Zirvesi'nde ise gıda, ham madde ve enerjide artan talep, tarım için fırsatlar, gıda güvenliği ve küresel tarımın ana sorunları konuşulacak.

Zirvede, tarım bakanlarının; biyoekonomiden doğan fırsatları kullanma, üretim ve kullanımın sürdürülebilirliğinin sağlanması konusunda bildiri yayınlaması bekleniyor.

Eker, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığına ilişkin "Tarım Bakanları Zirvesi" açılışında ve kapanış basın toplantısında, ayrıca FAO'nun çalışma toplantısında konuşma yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber