Gökçek: Asfalt parasını ödemeyin

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Meclis'te bu hafta ertelemeyi çıkarttık, Sayın Başbakanımız da bu asfalt parasını kaldırmayı düşünüyor, süreç içerisinde de bir çözüm bulunur diye düşündük. Bundan sonra asfalt parası gelmeyecek. Bazı vatandaşlarımız ödedi bunu, 'ödeyenlere herhangi bir şey yapamayız kanun gereği. Şu anda vatandaşımız ödemeyebilir dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ocak 2015 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gökçek: Asfalt parasını ödemeyin

Başkan Gökçek, katıldığı bir televizyon programında, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 'erteleme' kararını aldığı asfalt katılım bedeliyle ilgili, "Süreç içerisinde de bir çözüm bulunur. Sayın Başbakanımız da bu asfalt parasını kaldırmayı düşünüyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gece katıldığı bir televizyon kanalında, Ankara gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son günlerde kentte en çok konuşulan ve tartışılan; asfalt katılım bedeli, doğalgaz, Eymir Gölü ve Ankapark konularına değinen Gökçek, özetle şunları söyledi:

"Başkentgaz, 'Git parayı belediyeye kendin yatır' diyorlarsa yatırmayacaksınız. Evinizin önüne kadar doğalgazı Başkentgaz getirmek zorunda. Vatandaşın sayacının pili bitiyor, 'senin sayacın bozuk, mekanik sayaca dön' diyor. Kesinlikle pili değiştirmek zorundalar. Bazılarını zorla değiştiriyorlar, mahkemeye vereceksiniz, 400 TL depozito istiyorlar. Şu ana kadar Ankara'da 60 bin sayaç değiştirdiler. Vatandaşın hem Savcılığa hem de EPDK'ya gitmesi lazım. EPDK'ya da çağrım, yasa gereği; önce ikaz sonra para, fesihe kadar gider.

ŞU ANDA VATANDAŞIMIZ ÖDEMEYEBİLİR

Meclis'te bu hafta ertelemeyi çıkarttık, Sayın Başbakanımız da bu asfalt parasını kaldırmayı düşünüyor, süreç içerisinde de bir çözüm bulunur diye düşündük. Bundan sonra asfalt parası gelmeyecek.

ANKAPARK'TA 'NEREDE KALMIŞTIK' DERİZ

Ankapark ile ilgili Belediye Meclisi'nden yeni bir karar daha çıkartmak için komisyona havale ettik. Umarım Belediye Meclisi'nden yeni bir plan daha geçer o planda 'nerede kalmıştık' der yolumuza devam ederiz. Şu ana kadar Ankapark için 827 trilyon lira masraf yaptık. Bunun 606 trilyonunu da ödedik. Mahkeme, 'telafisi mümkün olmayan zarar' için durduruyor. Esas zarar burada, oradaki mallar mülkler çürüyecek. Ben 827 milyon lira sarf ederken mahkemenin yürütmesi neredeydi. Milletin malı bu, bunu durdurmaktan Türkiye'ye fayda gelecek mi.

EYMİR'İ İNŞALLAH ODTÜ'DEN ALACAĞIZ

Eymir Gölü'nde ağaçlara kıydılar. Bunlar güya ağaç dostu. ODTÜ'lüler kestikleri ağaçların gerekçesini de savundular. ODTÜ gerekirse kesebilir, biz gerekirse kesemeyiz. Kaldı ki ODTÜ'nün Eymir'deki ağaç kesimi izinsiz çıktı, hiç yüzleri kızarmadan 'Biz izin aldık' dediler. Aynı şeyi ben yapsam ne yaparlardı. Bu yer artık ODTÜ'nün elinde kullanılamaz hale geldi. Biz Eymir'i inşallah ODTÜ'den alacağız, Eymir'i Ankara'ya kazandıracağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber