Meclisin soru önergesi rekortmeni...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, TBMM'de soru önergesi verme rekorunu elinde tutuyor.

Genel seçimlerin yapıldığı 3 Kasım 2002 yılından bu yana TBMM Başkanlığına toplam 4146 soru önergesi sunan Öğüt, "Sorunlara karşı Hükümetin dikkatini çekmek amacıyla verdiğim soru önergelerimden şimdiye kadar 1500 tanesine yanıt aldım" dedi.

Ensar Öğüt, son 1.5 ay içinde ise büyük bir çoğunluğu İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından yanıtlaması istemiyle 1813 adet soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

Öğüt, son verdiği soru önergelerinde, Ağrı, Adıyaman, Amasya Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Elazığ, Erzurum, Kayseri ve Kars illerdeki köylerin her biri için ayrı ayrı olmak üzere, su ve yol sorunlarıyla ilgili sorularının cevaplandırılmasını istedi.

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, milletvekili genel seçimlerinin yapıldığı 2002 yılının 3 Kasım tarihi itibariyle, çeşitli konularda bakanların cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına 4146 adet soru önergesi sundu.

Bir süre önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve halen tedavisi süren Öğüt'ün, hazırladığı 567 adet soru önergesini ise tedavisinin tamamlanmasının ardından TBMM Başkanlığına sunacağı bildirildi.

"AMACIM SORUNLARA DİKKAT ÇEKMEK"

CHP'li Öğüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerin çok büyük problemleri olduğunu belirterek, bu sorunların bir an önce çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Soru önergelerinde hiçbir zaman kırıcı bir üslup kullanmadığını, hakaret etmediğini anlatan Öğüt, "Ben aynı zamanda muhalefet görevimi yerine getiriyorum. Çok sayıda soru önergesi vermemin nedeni, sorunlara karşı Bakanların dolayısıyla Hükümetin dikkatini çekmeye çalışmaktır" diye konuştu.

Öğüt, şimdiye kadar verdiği 4146 soru önergesinden 1500 tanesinin ilgili bakanlar tarafından cevaplandırıldığını kaydederek, tüm soru önergelerinin yanıtlanacağını umduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber