Mağdurları dinlemeden takipsizlik veren savcıya HSYK'dan inceleme

Sözcü gazetesinin "IŞİD kafası sahillere indi" haberiyle ilgili başlatılan soruşturmada mağduru ve tanıkları dinlemeden takipsizlik veren savcı Türkoğlu hakkında inceleme başlatıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Ocak 2015 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mağdurları dinlemeden takipsizlik veren savcıya HSYK'dan inceleme

MESUT ALTUN

Sözcügazetesi, 26 Haziran'da sarıklı cüppeli Zafer Akbeniz adlı vatandaşı "IŞİD Kafası Sahillere İndi" başlığını kullanarak manşet yaptı. Fotoğraf kullanılan haberde, sakallar, cüppe ve sarık 'IŞİD alameti' olarak sunulurken, fotoğrafı çekilen kişinin açıklamasına yer verilmeden yargısız infazla algı operasyonuna imza atıldı. Zafer Akbeniz adlı vatandaş, kendisini gazetede görünce şok oldu. İsmailağa cemaatine mensup olmasına karşın sadece sakal ve cüppesi nedeniyle kendisine IŞİD'çi yaftası yapıştırıldığını belirterek gazete hakkında şikayetçi oldu. Gazete hakkında "Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Toplumun bir kesimini terör örgütüne benzeterek tahkir" suçlarından soruşturma açıldı.

HSYK İNCELEME BAŞLATI

Akbeniz'in şikayeti üzerine savcılık tarafından başlattığı soruşturma adeta hukuk skandalına döndü. Savcı Ekrem Türkoğlu, mağdur Akbeniz ve tanıkların ifadesini bile almadan soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine şikayetçi Akbeniz, savcı Türkoğlu'nu HSYK'ya şikayet etti. Son olarak HSYK'ya yapılan şikayetle Türkoğlu hakkında 'görevi ihmal ve kötüye kullanma' iddiasıyla inceleme başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber