Çalışan kadınlar iki istiyor ama tek çocukla yetiniyor

Türkiye'de çalışan kadınlarda ortalama çocuk sayısının bir olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Ama sorduğunuzda 'iki çocuk sahibi olmak isterdim' cevabı veriyorlar" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Ocak 2015 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışan kadınlar iki istiyor ama tek çocukla yetiniyor

Miray ÇİMEN

KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Aile Paketi'nin ülke bütçesine maliyetinin yaklaşık olarak 1,2 milyar lira olacağını söyledi. Yılmaz, "İşsizlik Sigortası Fonu'da devreye girecek. Fon'dan ve bütçe kaynaklarında bu miktarı absorbe edeceğiz. Bunu şimdi yapmazsak gelecekte çok daha büyük kaynaklar harcasak bile bu etkileri oluşturamayız" dedi. Gelişmiş ülkelerin bir çoğunun çocuk nüfusunu artırmak için uğraş verdiğini de hatırlatan Bakan Yılmaz, "Türkiye'de ise yıllarca bunun tam aksi yapıldı. 1960 ve 1980 darbelerinden sonra izlenen politikalarla, çok çocuk geri kalmışlığın göstergesi gibi sunuldu. Çok çocuk sahibi olmak ayıp bir şeymiş gibi toplumda algı oluşturuldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın başlattığı 'En az üç çocuk' kampanyasıyla bu yanlış algı nihayet kırıldı" diye konuştu.

KOLAYLAŞTIRIYORUZ

AKŞAM'a konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye'de çalışan kadınlarda ortalama çocuk sayısı bir. Ama sorduğunuzda sorduğunuzda 'iki çocuk sahibi olmak isterdim' cevabı veriyorlar. Şartları el vermediği için bir çocukla yetinmek zorunda kalıyorlar. Biz bu tedbirlerle çalışan kadınlarla istedikleri ölçüde çocuk sahibi olmalarını kolaylaştırmış oluyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber