Belediye otoparkı poliklinik kapattı

Kadıköy'deki Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik binasında önceki gece saatlerinde, hemen yanında devam eden otopark inşaatı nedeniyle çatlaklar meydana geldi. Poliklinik, çatlaklar nedeniyle tedbir amacıyla kapatılırken, binada taşınma telaşı yaşandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2015 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye otoparkı poliklinik kapattı

GÖKHAN KARAKAŞ

Hastanenin poliklinik binasında, bitişiğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yaptırılan otopark inşaatı nedeniyle çatlaklar meydana geldi. Olayın ardından Sabah saatlerinde İBB, konu hakkında yazılı bir açıklama yaparak çatlakların 'önemli bir risk oluşturmadığını' buna karşın binanın tedbir ve gözlem amacıyla kapalı tutulduğunu belirtti. Binanın ne zaman yeniden hizmete açılacağının ise yapılacak teknik incelemenin ardından belli olacağı duyuruldu. sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise ön bahçe ve kaldırımlarda da çökmeler meydana geldiği duyuruldu. İstanbul Valiliği ise "Poliklinik Hizmet Binası'nın bahçesinde farklı noktalarda oturmalar, bina dilatasyon derzlerinde ayrılmalar, yakın kısımlarında ise zemin ve duvarlarda çatlaklar meydana gelmiştir" açıklamasında bulundu.

Hastalar mağdur oldu

Kapatma nedeniyle binadaki hastalar ve personel gece tahliye edilirken, sabah saatlerinde polikliniğe gelen hastaların binaya girişine izin verilmedi. Hastalar acil servis ve yatışların yapıldığı bloklara yönlendirildi. İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, poliklinik binasının kapatılmasının söz konusu olmadığını, zemin etüdünde sorun çıkmazsa birkaç gün içerisinde binanın yeniden hizmete gireceğini söyledi.

Özellikle Radyoloji bölümünden randevu alan hastalar sorun yaşadı. Hasan Uslu adlı hasta, "Sabaha karşı MR çektirecektim. Hastane yıkılıyor dediler, çekmediler. Şimdi Ümraniye Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Orada da sıra alabilecek miyim, bilmiyorum. Canım yanıyor" diye konuştu. Kolon kanseri olan ve kemoterapi alması gereken bir hastanın yakını ise "Kemoterapiye gireceğiz ama nerede girecek, nasıl girecek, henüz bir bilgi alamadık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber