Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 29/8/2001 tarihli ve 24508 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Yönetmeliğinin 4 üncü maddesindeki Sağlık Yönetmeliği tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Sağlık Yönetmeliği: 4/8/2003 tarihli ve 25189 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (m) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"f) Sağlık yönünden, Sağlık Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinde aranılan sağlık şartlarına uygun olmak,"

"m) Bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinin (e) bendinde belirtilen durumlar hariç olmak üzere, 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre, "Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilmemiş olmak,"

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Aday Değerlendirme ve Seçme Kurulu; aday seçme ve değerlendirmesini adayı bizzat görerek, aşağıda ön görülen esaslara göre iki aşamada yapar.

1) İlk aşamada Kurul, adayları Sağlık Yönetmeliğinin 25 inci maddesine göre değerlendirir. Bu aşamada, Kurulda bulunan doktor, psikiyatrist veya nöropsikiyatrist veya psikolog üyelerin görüşleri alınır ve bu değerlendirme sonucu olumlu bulunan adaylar ikinci aşamaya geçer.

2) İkinci aşamada adaylardan, sözlüye esas olmak üzere Başkanlıkça belirlenecek konuların yazılı olduğu kartlardan birisi çektirilerek, kartta yazılı konu hakkında anlatım yapması istenir. Anlatım sonrası Kurul, adayı değerlendirir. Değerlendirme; konu hakkındaki bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, kendine güven duyma ve sözlü ifade becerisi olmak üzere dört kriter üzerinden yapılır. Kurul üyeleri her bir kriter için ortak puan verir. Değerlendirme her bir kriter için 25 puan üzerinden yapılır. Adayın başarılı sayılabilmesi için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekir. Bu puanlama, değerlendirme karar formuna işlenir.

Yapılan bu değerlendirmeler sonucu, adaylar hakkında Kurulca; "POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYI OLUR" veya "POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" şeklinde karar verilir.

Hakkında "POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilenler o sınav için başka bir Aday Değerlendirme ve Seçme Kuruluna müracaat edemezler. "

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 5 ? Temmuz 2006 tarihinden önce Polis Meslek Yüksek Okulları öğrenci adaylığına başvuruda bulunup Aday Değerlendirme ve Seçme Kurulu tarafından haklarında 8 inci maddenin (e) bendinde belirtilen durumlar hariç, "Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilmiş olan adaylar, diğer şartları taşımaları halinde Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Adaylığına müracaat edebilirler.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür. ;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber