Doğalgaz fiyatları düşecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Ocak 2015 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğalgaz fiyatları düşecek mi?

Bakan Yıldız, Diyarbakır'da DEDAŞ ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan gerginlikle ilgili "Büyük resme baktığımızda ortada hoş olmayan taship etmediğimiz ve rahatsızlık uyandıran bir durum var. Bunun giderilmesi lazım. Buraları özelleştirdik. Özel şirketten biz her ay düzenli parasını, kullandığı elektriğin parasını alıyoruz. O da alacaklarını tahsil etmek istiyor. Ben altını kalın çigilerle çizerek şu cümleyi kullanacağım. Zamanında borcunu ödeyen, borcu olmayanları ve ödemeye kabiliyeti olmayanları tenziyen söylüyorum. Parası olup da ödemeyenlerden dolayı oluşmuş bir sıkıntıdır bu. Bu şahıslarla olan kısım. Belediyelerle ilgili kısım da belediyelerin kesinleşmiş borçları var ve bu borçları ödemeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız'ın açıklamalarından satır başları:

SOMALİ'DE BOMBALI SALDIRI

Saldırının hedefi bellidir, geçmiş olsun diyorum. Türkiye'ye karşı yapılan bir saldırıdır.

YÜCE DİVAN'A FİRELİ RET

Milletvekili arkadaşlarımızın ifadeleri yanlıştır. Paralel yapıya buradan ekmek çıkmaz.

'O vekiller haddini aştı'

BAŞBAKAN OYLAMADA NEDEN YOKTU?

Önceden planladığını biliyorum.

ENERJİ BAKANLIĞI NİYE DİNLENDİ?

Enerji Bakanlığı büyük projelere imza atan bir bakanlık. Yolsuzluk bulmak için dinliyorlarsa bu yetki paralel yapıda değil.

TÜRKİYE YALNIZLAŞIYOR MU?

Bir projeyi tercih etmemiz diğerinden vazgeçtiğimiz anlamına gelmez

YASADIŞI DİNLEMELER

4,5 yıl kesintisiz dinlendiğimi görüyorum. Telefonlarımın dinleneceğini hesap ederek işe başladım. Aldığınız bilgileri kapı komşunuza mı veriyorsunuz?

3 DÖNEM KURALI: TANER YILDIZ NE YAPACAK?

Ayrıntılı düşünmeye vaktim yok, bunlar geçici makamlar.

DİYARBAKIR'DA NELER OLUYOR?

Büyük resme baktığımızda ortada hoş olmayan taship etmediğimiz ve rahatsızlık uyandıran bir durum var. Bunun giderilmesi lazım. Buraları özelleştirdik. Özel şirketten biz her ay düzenli parasını, kullandığı elektriğin parasını alıyoruz. O da alacaklarını tahsil etmek istiyor. Ben altını kalın çigilerle çizerek şu cümleyi kullanacağım. Zamanında borcunu ödeyen, borcu olmayanları ve ödemeye kabiliyeti olmayanları tenziyen söylüyorum. Parası olup da ödemeyenlerden dolayı oluşmuş bir sıkıntıdır bu. Bu şahıslarla olan kısım. Belediyelerle ilgili kısım da belediyelerin kesinleşmiş borçları var ve bu borçları ödemeleri gerekiyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Bakanlar Kurulu'na bilgi arzetmeyi düşünüyorum.

DİYARBAKIR'DA ELEKTRİK KRİZİ

Herkesin vatandaşlık borcunu, faturasını ödemesi lazım.

ELEKTRİK-DOĞALGAZ FİYATLARI

İndirimi daha önceden yaptık.

DOĞALGAZ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Bakan Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili bir indirime gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya "Biz şu anda doğalgazı 6 yıl önce 2008 Kasım ayındaki fiyatla satıyoruz. Biz bu indirimi daha önceden yapmışız demektir bu" dedi.

Rusya'nın yaptığı yüzde 6 indirim hatırlatılan Bakan Yıldız "Daha fazlası olsun istiyoruz, yakında açıklayacağız. Son 12 yılda ilk defa satılan fiyattan aşağı düşme imkanı var" şeklinde konuştu.

Yıldız, akaryakıt fiyatları ile ilgili "Depo 55 TL ucuza doluyor, vatandaşın giderinin azalması önemli. Umarım 2015'i daha düşük fiyatlarla geçiririz" ifadesini kullandı.

AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Umarım 2015'i daha düşük fiyatlarla geçiririz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber