İnternette dakikada 240 milyon e-posta gönderiliyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Şubat 2015 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İnternette dakikada 240 milyon e-posta gönderiliyor

Dünyada gelişen dijitalleşme dönemiyle birlikte internette yapılan paylaşımların sayısı da her geçen gün artarak devam ediyor. En son verilere göre internette dakikada Google'dan 4 milyon arama yapılırken, 240 milyon e-posta gönderiliyor.

Birol Keleş

Dünyada internet kullancı sayısının 2.4 milyar kişiye ulaşırken, her bir dakikada gerçekleştirilen paylaşımların sayısı da önceki yıllara göre katlanarak devam ediyor. Dijital dünyaya gidişin net bir göstergesi olarak belirtilen internet paylaşımlarında dakikada milyonlarca e-posta gönderilirken, Google'dan dakikada 4 milyon arama yapıldığı ortaya çıktı. En son verilere göre her bir dakikada internet ortamında 240 milyon mail gönderidiği ve geçen yıllarda 2 milyon arama yapılan Google'den 4 milyon civarında arama yapıldığı kaydedildi. Yıldan yıla gelişen bir çizgi izleyen dijital dünyanın önemli uygulamalarında en dikkat çeken şirket ise Facebook olarak dikkat çekiyor.

Facebook'da 2.5 milyon paylaşım

Çin'in nüfusuna yetiştiği yönünde karşılaştırmalara konu olan 1.3 milyar kullanıcaya sahip Facebook'un kullanıcıları dakikada 2.5 milyon paylaşıma imza atıyor. Kişisel mesajlaşmanın önemli aracı haline gelen Whatsaap'ta dakikada 347 bin resim paylaşılırken Twitter'da ise geçen yıl 100 bin olan atılan tweet sayısı bu yıl 277 bine ulaşmış bulunuyor. İnstagram'da internet kullanıcıları dakikada 216 bin yeni resim yüklerken, Youtube'da ise geçen yıl bir dakikada toplam 30 saatlik video yüklenirken bu sayı bu yıl 72 saate çıktı. ABD'nin online alışveriş mağazası Amazon'un da dakikada 83 bin dolarlık satış yaptığı belirtiliyor. Apple'in kullanıcıları ise dakikada 48 bin uygulama indiriyor. Müzikseverler dakikada 61 saatlik müzik dinlerken kısa video paylaşım sitesi Vine'da ise her 60 saniyede 8 bin kısa video paylaşılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber