AKP'li vekilin tekzibi: İspat etmeyen o... çocuğudur

Haber Giriş : 22 Temmuz 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, Diyarbakır Devlet Hastanesi başhekimine 'savunma kalkanı' oluşturduğunu iddia eden yerel Söz gazetesine gönderdiği TBMM antetli cevap yazısında, "Şerefsiz iddiasını ispatlayamaz ise o.... çocuğudur" ifadelerini kullandı.

Tartışma, Mehmet Ali Altındağ'ın sahibi olduğu Söz gazetesinde çıkan, 'AKP'li Akgül, Devlet Hastanesi başhekimini korumak için kente geldi' haberiyle başladı. Haberin ardından Akgül, gazetede kendisiyle ilgili çeşitli tarihlerde çıkan haber kupürleri ve bunlara verdiği cevapları bir dosya haline getirerek basın kuruluşlarına dağıttı. Akgül, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne de başvurarak Büyüktimur'un cezalandırılmasını istedi.

Akgül'ün dosyasında yer alan ve 15 Temmuz 2006'da Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur'a gönderdiği TBMM antetli kağıttaysa şu ifadeler yer aldı: "Devlet hastanesiyle ilgili soruşturma için kendi deyiminizle 'savunma kalkanı' oluşturma harekâtı başlattığım yönündeki iddiayı ispatlamayan şerefsizdir, yalancıdır ve müfteridir. Aksini iddia eden şerefsiz, iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Benim koruma kalkanı için Diyarbakır'a geldiğimi iddia eden şerefsiz bu iddiasını ispatlayamaz ise o.... çocuğudur. Bu söylentiyi yayan her kimse bu yalanı ispat etmediği takdirde o da o... çocuğudur."

Mektubu doğrulayan ve "Yalan haberlere devam ederlerse daha da ağır sözler söylerim" diyen Akgül, ahlaka aykırı ihale talebini reddettiği Büyüktimur'un kendisi hakkında karalama kampanyası sürdürdüğünü iddia etti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber