Mahkumlar cezaevinde ekmek üretecek

Edirne Açık Cezaevi'nde, "Elimin Hamuru ile Güvenli Geleceğe Projesi" kapsamında ekmek fırını kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2015 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkumlar cezaevinde ekmek üretecek

Edirne Açık Cezaevi'nde, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Elimin Hamuru ile Güvenli Geleceğe Projesi" çerçevesinde ekmek fırını kuruldu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, fırının açılışında, cezaevlerinin son yıllarda üretime katkı sağlayan kurumlar olarak da anıldığını söyledi.

Açık cezaevlerinin üretim yapmasının yanında hükümlülere yeni bir gelecek de sunduğunu ve onların kalifiye eleman olmasını sağladığını belirten Şahin, Trakya Kalkınma Ajansının aynı hafta içerisinde bu konudaki üç projesinin faaliyete geçtiğini vurguladı.

Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran da tesisin istihdama katkı sağlayacağını ve hükümlülerin her açıdan olgunlaşmış bir birey olarak topluma kazandırılacağını ifade etti.

Daha sonra Vali Şahin ve beraberindekiler fırını gezdi.

- Cezaevi fırınında 60 hükümlü çalışacak

Cezaevinde kurulan fırında, 60 hükümlü ile 4 personel çalışacak. Günde 15 bin ekmek üretilmesi beklenen tesiste, aynı zamanda kuru pasta, ramazan pidesi gibi unlu mamuller de üretilecek.

Tesiste yapılacak üretimin öncelikli hedefi, Edirne ve Kırklareli'ndeki Ceza İnfaz Kurumları'nın ekmek ihtiyacını karşılamak olacak. Proje kapsamında verilen uygulamalı meslek eğitim kurslarında başarılı olan 80 hükümlüye de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifika verilecek ve sektörde kalifiye eleman olma hakkı tanınacak.

Toplam bütçesi 268 bin 917 TL olan projenin amaçları arasında, Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin mesleki eğitim almalarını sağlayarak hükümlülüklerin toplum hayatına üreten bireyler olarak katılmalarına ve Trakya'da suç işleme oranının düşmesine katkı sağlamak da yer alıyor.

Uygulama süresi 9 ay olan projenin bütçesinin 238 bin lirası Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber