'Müjde bir oğlunuz oldu' dediler, bebek kız çıktı!

Haber Giriş : 24 Temmuz 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük kadın doğum hastanelerinden Zeynep Kamil Kadın Doğum Hastanesi'nde yaşanan bir doğum olayı traji komik öykülere taş çıkardı. Şaka gibi diye nitelendirilecek doğumdan önce

43 yaşındaki Sefa Özşiray ve 36 yaşındaki Ayşegül Özşiray çifti, ultrasonda bebeğin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendi. İlk çocuğu erkek olan Özşiray çifti, kız çocukları olacağına sevindi hatta bebeğin ismini bile belirledi.

BEBEĞİN BİLEKLİĞİ MAVİYDİ

Özşiray, önceki gün hastanede doğum yaptı. Doğumdan baba Sefa Özşiray, hemşirelerden aldığı 'Gözünüz aydın. Erkek çocuğunuz oldu' müjdesiyle şoke oldu. Hemşirelere, 'Benim kızım olacaktı. Ultrasonda kız görünüyordu' diyen Özşiray, hemşirelerden 'Ultrason yanılabiliyor. Çocuğunuz kontrol sırasında önünü kapatmış olabilir' yanıtını aldı. Hemşireler tarafından Özşiray çiftinin kucağına verilen bebeğin koluna doğumdan sonra erkek bebeklere takılan mavi bileklik takılmış, bebek bezinin üzerine de yine cinsiyetinin erkek olduğu yazılmıştı.

BEBEK BEZİ AÇILDI VE...

Eşi Ayşegül Özşiray'ın yanında refakatçi olarak kalan görümcesi Seda Aksoy, doğumdan 5 saat sonra bebeğinin altını değiştirmek için bezini açınca bebeğin cinsiyetinin kız olduğu ortaya çıktı. Hastane yetkililerine başvuran Özşiray 'Cinsiyet karışmış' yanıtını aldı. Olaylar karşısında şoke olan Özşiray çifti, bebeğinin karıştırıldığı şüphesiyle Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Baba Sefa Özşiray, 'Bebeğin kolunda doğum saati, anne adı, kilosu ve cinsiyetini belirten mavi bant şu anda bizim olduğu söylenen kız cinsiyetli bebeğin kolundaydı. Ben bebeğin kolundaki bantta 'erkek' yazdığını gördüğüm ve hemşire de bana 'erkek' olduğunu söylediği için şüpheleniyorum. Hadi ultrason yanıldı, hemşire ve doktorlar da mı yanıldı? Bebeğimin ismi bile hazırdı. Bebeğimin adı Sedanur olacaktı. Şimdi bebeğime isim koyabilmek için DNA sonucunu bekleyeceğim. Hastaneye güvenim kalmadı' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber