Dünkü operasyonda 20 emniyet mensubu yakalandı

İstanbul merkezli operasyonlarda hakkında gözaltı kararı bulunan 21 emniyet mensubundan 20'si yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2015 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünkü operasyonda 20 emniyet mensubu yakalandı

Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı bulunan 21 emniyet mensubundan 20'si yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliği ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 22 Temmuz'dan bu yana yürütülen soruşturma kapsamında, devlet yetkililerinin dinlenilerek seslerinin kaydedildiği iki hard diskte yeni deliller elde edildi.

Bunun üzerine soruşturma kapsamında yer alan suçlamaların yanı sıra, ''terör örgütü kurmak ve üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' suçlarından yakalama kararı alınan 21 polisten 16'sı dün, 4'ü de bugün gözaltına alındı.

Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri sürüyor.

Dosyada şüpheli olarak yer alan 29 kişiden aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şubesi müdürlerinden Ömer Köse ve Yurt Atayün'ün de yer aldığı 8'inin 22 Temmuz 2014 tarihli soruşturma kapsamında tutuklandıkları ve halen cezaevinde oldukları öğrenildi.

Bu şüpheliler tutuklu bulundukları cezaevinden getirilerek, soruşturma savcılığınca önümüzdeki günlerde ifadeleri alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber