Danıştay'dan Alemdaroğlu'na ret

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2006 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 8'inci Dairesi, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun, görevden alınmasını uygun bulan İstanbul 6'ncı İdare Mahkemesi kararına karşı yaptığı temyiz istemini reddetti.

Alemdaroğlu, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin, yargı kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle YÖK'ün isteği ve Cumhurbaşkanı'nın onayıyla İstanbul Üniversitesi rektörlüğünden alınmasını uygun bulan kararının bozulması ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a başvurdu.

Temyiz istemini görüşen Danıştay 8'inci Dairesi, ?Temyiz dilekçesinde öne sürülen nedenler İdare Mahkemesi kararının yürütülmesinin durdurulmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden, yürütmenin durdurulması isteminin reddine" oybirliğiyle karar verdi.

İDARE MAHKEMESİ GÖREVDEN ALMAYI UYGUN BULMUŞTU

İstanbul 6'ncı İdare Mahkemesi, 27 Şubat 2006 tarihinde oy birliğiyle aldığı kararda, Alemdaroğlu'nun rektörlük görevinden alınmasının ?bir gereklilik hali" olduğuna hükmederek, görevden alma kararında ?hukuka, kamu yararına ve hizmet gereklerine bir aykırılık" olmadığını karar verdi.

Alemdaroğlu'nun "yargı kararlarının bir bölümünün uygulandığı, bir bölümünün ise bürokratik prosedürlerin yerine getirilmesi veya yasal engellerden uygulanamadığı veya geç uygulandığı"" şeklindeki iddialarını da kabul etmeyen mahkeme, Alemdaroğlu'nun ?yargı kararlarını aynen ve geciktirilmeksizin yerine getirilmesi hususuna riayet etmediğini" kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı ve YÖK de ayrı ayrı mahkemeye gönderdikleri savunmalarda, "Anayasa ve yasa hükümlerini hiçe sayarak yargı kararlarını uygulamama amacıyla hareket eden ve tutumunu ısrarla sürdürdüğü bizzat yargı kararlarıyla ortaya konan Alemdaroğlu'nun bu görevden alınmasına ilişkin kararın kamu yararı ve hizmet gerekleri gözetilerek alındığını" işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber