AKP'li Dülger: Yaptığımız el kaldırıp Maliye Bakanı'na yetki vermek

Haber Giriş : 25 Temmuz 2006 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

ANTALYA'daki bir grup işadamının her salı günü toplanıp memleket sorunlarını tartıştığı sabah kahvaltısının bu haftaki konuğu AKP Antalya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger oldu. Vergilerin düşürülmesini isteyen işadamlarını destekleyen Dülger, mecliste Maliye Bakanı'na yetki vermek için el kaldırıp indirdiklerini söyledi.

AKP Antalya Milletvekilleri Burhan Kılıç ve Osman Akman'la birlikte işadamlarının dertlerini dinleyip sorularını yanıtlayan Mehmet Dülger, maliye yetkililerinin vergi indirimine gitmek için organize olacak altyapıya sahip olmadıkları ileri sürdü. Dülger, şunları söyledi:

?Organize olamıyorlar. 30 yıldır bu konu gündemde. Vergileri yüzde 65'ten 45'e düşürdük. Bu indirim yeterli değil. Bu oranın yüzde 30'un altına düşmesi gerekir. Biz bunu sürekli dile getiriyoruz. Ama mecliste bir sürü yasa için el kaldırıp indiriyoruz. Bizim yaptığımız el kaldırıp Maliye Bakanı'na yetki vermekten başka birşey değil'' Antalyalı işadamlarının, bankaların iddia ettiklerinden daha fazla faiz istediklerini, şu an yüzde 24'ten başlayan fiili faizler beklediklerini vurgulamaları üzerine Dülger, yabancı bankaların Türkiye'de banka satın almalarına bu nedenle sıcak baktıklarını söyledi. Türk bankaları için ?tefeci gibiler' diyen Mehmet Dülger, kuvvetli kaynak yapısına sahip olan yabancı bankaların daha uzun vadeli hareket edebildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber