Kar yağışı etkili oluyor

-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2015 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışı etkili oluyor

D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bölgede dün başlayan kar yağışı, sabah etkisini artırdı.

Yağış, D-100 karayolunun Bolu Dağı, Polisevi, Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak ile TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli viyadüklerinde sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Karayolları ekipleri, güzergahta kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri ise ulaşımın aksamaması için sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

İstanbul'da kar yağışı etkili oluyor

İstanbul'da aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Meteorolojinin uyarılarının ardından sabaha karşı kentte kar yağışı etkili oldu. Kısa bir süre yağdıktan sonra etkisini kaybeden kar yağışı, sabah saatlerinde yeniden başladı. Aralıklarla etkili olan kar yağışı zaman zaman şiddetini arttırıyor. Hava ve deniz trafiğini aksatan kar yağışının hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor.

Tüm vapur seferleri iptal edildi

İstanbul'a kar geldi, gitti

İstanbul'da beklenen kar yağışı sabah saatlerinden itibaren başladı. Sabah yaklaşık 5 dakika şiddetini artıran kar yağışı daha sonra durdu.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yer yer kar ve tipi etkili oluyor.

Bakırköy, Bahçelievler ve Zeytinburnu civarında tipi 5 dakika etkili oldu. Tipi şeklinde yağan karla yollar biranda beyaza büründü. Tipi nedeniyle D 100 Karayolunda ilerleyen araçların sürücüleri zor anlar yaşadı.

5 dakikalık yağışın ardından güneş yüzünü gösterdi. Kar yağışı hafif şekilde devam ediyor.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren yer yer kar ve tipi etkili oluyor.

Bakırköy, Bahçelievler ve Zeytinburnu civarında tipi 5 dakika etkili oldu. Tipi şeklinde yağan karla yollar biranda beyaza büründü. Tipi nedeniyle D 100 Karayolunda ilerleyen araçların sürücüleri zor anlar yaşadı.

5 dakikalık yağışın ardından güneş yüzünü gösterdi. Kar yağışı hafif şekilde devam ediyor.

3 ilde eğitime kar engeli

Doğu'da kar yağışı

Kar yağışının aralıklarla etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren bölge genelinde kar ve karla karışık yağmurun aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 15, Ardahan'da 13, Erzurum'da 10, Ağrı'da 8, Van'da 5, Muş'ta 4, Bitlis ve Erzincan'da 3, Iğdır'da 1 derece kaydedildi.

İDO ve BUDO'dan sefer iptalleri

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 5, Van'da 3, Hakkari'de 1, Muş'ta sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 2, Erzurum'da 3, Kars ve Ağrı'da 4, Ardahan'da 6 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Bitlis'te 132, Muş'ta 30, Hakkari'de 8 kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Palandöken'de 105 ve Konaklı'da 112, Kars'taki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 105, Erzincan'daki Ergan Dağı'nda ölçüldü.

Soğuk hava nedeniyle çatılarda boyu 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar ve itfaiye ekipleri, söz konusu buz kütlelerini kırma çalışması yapıyor.

Belediye ve il özel idaresi ekipleri de kent merkezinde biriken karları kamyonlara yükleyerek, şehir dışına çıkartıyor, kaldırımlarda oluşan buzları kırma çalışması yapıyor.

- Meteorolojiden çığ uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma, don olayı, sis ve pus beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını isteyen meteoroloji yetkilileri, yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli, dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bölge genelinde öğle saatlerinden itibaren kar yağışının etkisini artırması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber