Polis, Bodrum'da çalışmak istemiyor

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla İl Emniyet Müdürü Körpe, Bodrum'da ki asayiş, terör, hırsızlık, trafik ve polislerin çalışma koşulları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Muğla Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, ilginç bir itirafta bulundu. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Bodrum'da yaşam şartlarının zor olduğunu belirten Körpe, "Bodrum'da lojman yok, kiralar pahalı, hayat pahalı. Polisler buraya gelmek istemiyor. Bu nedenle biz de bekâr ve genç polislerimizi Bodrum'da görevlendiriyoruz" dedi.

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş adamları Derneği'nin (BESİAD) aylık olağan toplantılarından birine katılan Muğla İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, Bodrum'daki asayiş, terör, hırsızlık, trafik ve polislerin çalışma koşulları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Denizhan Restoran'da yapılan toplantıya BESİAD Başkanı Sezgin Gökmen, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve Muğla İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe'nin yanı sıra dernek üyeleri katıldı. Gündemde olan konular hakkında konuşan ve soruları yanıtlayan Körpe, yapılan operasyonların sonucu olarak Bodrum'un çeteleşmeyle anılmaya başlandığını belirterek, "Bodrum'un çetelerle anılmasını istemiyoruz. Bu tip operasyonların basına verilmesinden de taraf değilim. Eğlence sektörünün bu kadar geliştiği her yerde kolay yoldan para kazanmak isteyenler olacaktır. Bu durum Bodrum'a özel bir durum değildir" dedi.

"Önlerim diyemem"

Bodrum'da yaşanan hırsızlık olaylarına değinen Körpe, tüm hırsızlık olaylarının önüne geçmenin mümkün olamadığını söyledi. Körpe, "Bodrum'da 200 polisimizle hizmet veriyoruz. Her konutun güvenliğini sağlayabilmemiz gibi bir durum olamaz. Vatandaşların tedbirlerini almaları gerekli. Sırf hırzıslık yapmak için gelen kişiler var." diye konuştu.

Polis kaçmak istiyor

Polisin, Bodrum'da görev yapmasının zor ve hayat şartlarının pahalı olduğuna değinen Körpe, "Bodrum'da lojman yok, kiralar pahalı, hayat pahalı. Polisler buraya gelmek istemiyor. Bekâr ve genç polislerimizi Bodrum'da görevlendiriyoruz" diye konuştu.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber