Konut kredisi faizlerinde çok fazla düşüş beklemeyelim

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil, 2006'nın ilk altı ayında bütün krediler kategorisinde 27.7 milyar YTL'lik kredi verdiklerini belirterek, yılın ilk yarısında konut kredilerinde yüzde 50 büyüdüklerini ve 26 bin kişiye, 1.3 milyar YTL konut kredisi verdiklerini söyledi.

Akbank'ın konut kredisinde uzmanlaşan Büyük Kırmızı Ev Şubesi'nin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Binbaşgil, günün gerçeklerine uygun olarak yılın ikinci yarısında konut kredisinde yüzde 50'lik büyüme beklentilerinin olmadığını dile getirerek, "Bugüne kadar 70 bin kişiye toplam 2.9 milyar YTL'lik konut kredisi verdik. Konut kredisi faizlerinde yüzde 2'lik orandan çok fazla düşüş beklememek lazım. Ama bugün tüketicinin gözünden bakınca toplamda maliyet olarak değerlendirmeliyiz. Belki faizler yüksek ama konut fiyatları biraz daha düşük olduğu için toplamda günün koşullarına uygun krediler olabilir" dedi.

KONUT KREDİSİ ŞUBESİ ARTACAK: Binbaşgil, bu yıl sonunda çıkacak Mortgage yasasının konut kredilerinde çeşitliliği getireceğine işaret ederek, sadece konut kredisinde uzmanlaşan Büyük Kırmızı Ev Şubesi sayısını üçe çıkartmak istediklerini, bundan sonra İstanbul Anadolu Yakası'nda ve Avrupa Yakası'nda birer tane olmak üzere başka şubeler de açacaklarını kaydetti.

Konut kredisi tek çatı altında toplandı

KONUT kredileri satışına yönelik hizmet veren Büyük Kırmızı Ev Şubesi, ev sahibi olmak isteyenlere ihtiyaç duyabilecekleri her türlü bilgi, ürün ve hizmeti tek çatı altında sunacak. Akbank, bu hizmetiyle ev hayali kuranlara anahtar teslimi çözüm hizmeti sunacak. Şubede konut kredileri konusunda uzman 4 müşteri ilişkileri yöneticisi görev yapacak. Şubede konut kredisi dışında bankacılık işlemi yapılmayacak. Kredi cevabı teknolojisi sayesinde de Büyük Kırmızı Ev Şubesi'nden başvuru yapanlar herhangi bir evrak gerekmeden kredi başvurularını yapabilecekler. Büyük Kırmızı Ev Şubesi'nde ev geliştirme, arsa, ipotekli ihtiyaç kredisi ve kendini ödeyen konut kredisi ürünleri ile sigorta ve borç transferi hizmetleri de yer alacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber