Sağlık Bakanı'ndan hodri meydan

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de tıp fakültesi açığı bulunduğunu belirterek, bu konuyla ilgili gereksiz polemiğe girmeyeceğini ifade etti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de tıp fakültesi açığı bulunduğunu belirterek, bu konuyla ilgili gereksiz polemiğe girmeyeceğini ifade etti. Akdağ, "Kırgızistan, Gürcistan, Moldova'da bile Türkiye'den daha çok doktor var. Buradan üniversitelere sesleniyorum. Hangi üniversite gelir, 'Ben tıp fakültesi kuracağım, bana hastane ver' derse ona beğendiği hastaneyi vermeye hazırım. Üniversitelere açık çek veriyorum" dedi.

Bu arada pratisyen hekimler için, çekilecek olan ilk mecburi hizmet kurasına İstanbul'un da konulacağını söyleyen Akdağ, 300 ile 500 kişi arasında kadro açacaklarını ifade etti. istanbul'da 11 gündür saha çalışması yapan Bakan Akdağ, bu çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi, istanbul'daki ebe ve hemşire açığının yüzde 62 oranında kapatıldığını söyledi. Bakan Akdağ, "İstanbul'da tam gün çalışan hekimlerin oranı da yüzde 7'den yüzde 51'e tırmandı. Bunu daha da arttıracağız" diye konuştu.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber