Bombacı Korgeneral hakkında inceleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı kamu görevlilerinin evlerinin yakınına 'eğitim amaçlı' bomba attırdığını söyleyen emekli Korgeneral Altay Tokat hakkında inceleme başlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Tokat'ın önce haftalık bir dergide yayımlanan, ardından bazı basın yayın organlarında da yer verilen açıklamalarını incelemeye aldı. İnceleme sonucu dava açılıp açılmamasına karar verilecek.

Savcılık, inceleme sonucunda dava açarsa, Tokat, TCK'nın 257 ve 170'inci maddelerini içeren 'görevi kötüye kullanma' ve 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokma' suçlarından 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Tokat, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yaptığı sırada, bazı kamu görevlilerini teröre karşı daha duyarlı kılmak için evlerinin yakınlarına bomba attırdığını belirtmişti.

Aktüel dergisine açıklama yapan Tokat, hakim - savcı gibi memurların gelişigüzel gezmelerine engel olmak için böyle bir yöntem kullandığını söylemiş ve "onları eğittim, hizaya gelsinler diye yaptım" demişti.

Genelkurmay Başkanlığı da bir süre önce emekli Korgeneral Tokat hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber