Çözüm süreci için adımlar hızlı atılacak

Çözüm Süreci Kurulu, "silah bırakma" çağrısının ardından ilk kez toplandı. 10 maddelik talep listesi ve atılacak adımların görüşüldüğü toplantıda provokasyonlara yönelik önlemler ele alındı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Mart 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çözüm süreci için adımlar hızlı atılacak

Hakkı KURBAN

Çözüm Süreci Kurulu, İmralı'dan terör örgütüne yapılan "silah bırakma" çağrısının ardından ilk kez toplandı. Nevruz Bayramı'na 10 gün kala Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, MİT Müsteşarlığı'na tekrar atanan Hakan Fidan da katıldı. Yeni Adalet ve İçişleri Bakanlarının da katıldığı toplantıda, önümüzdeki günlerde atılacak adımlar ve Nevruz hazırlıkları değerlendirildi.

'SİLAHI BIRAK' ÇAĞRISI ELE ALINDI

Toplantıda, "silah bırakma" çağrısının ardından yaşanan gelişmeler tüm yönleriyle değerlendirildi. Örgütün, Nevruz öncesinde kongre toplaması ihtimalinin düştüğü, Nisan ayında gerekli kararın alınmasının beklendiği belirtildi. Hükümet, örgütün alacağı karardan bağımsız olarak çözüm sürecindeki kararlılığının altını bir kez daha çizdi.

PROVOKASYONLAR ÖNLENECEK

Bu kapsamda, hasta tutukluların denetimli serbestlikle cezaevinden çıkarılması, İmralı'daki mahkümların değiştirilerek bir sekreterya oluşturulması, silah bırakma aşamasının sağlıklı gidip gitmediğini gözlemlemek için izleme heyetlerinin kurulması gibi adımlar hızla atılacak. Eve dönüşten rehabilitasyona kadar çalışmaların da bu süreçte yapılması öngörülüyor. Silah bırakma çağrısı sırasında açıklanan 10 maddelik liste de Çözüm Süreci Kurulu'nda değerlendirildi. Son yıllarda gerginliğin azaldığı Nevruz kutlamalarında bir provokasyona yönelinmemesi için alınacak önlemler toplantının gündem maddelerinden biri oldu. Nevruz'da kamuoyuna verilecek "birlik ve beraberlik" mesajları toplantıda konuşuldu. İmralı'dan da Nevruz'da kamuoyuna dönük mesajlar verileceği ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber