AOÇ Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği değişti

Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 18/10/2005 tarihli ve 25970 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 4 üncü maddesine aşağıdaki Bakanlık tanımı eklenmiştir.

"Bakanlık: Tarım ve Köyişleri Bakanlığını,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin (a) bendinin (2) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"2) Tarım ve Köyişleri Bakanlığında veya bağlı ve ilgili kurum ve/veya kuruluşlarında en az 4 yıl müdürlük ve üzeri görev yapmış olmak kaydıyla en az 12 yıl hizmeti bulunmak,"

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin (f) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"1) Son 2 yılı müdürlükte olmak kaydıyla en az 8 yıl Avukat olarak çalışmış olmak ve toplam en az 10 yıl hizmeti bulunmak,"

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu Yönetmelik kapsamında bulunan personelin; görevde yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi amacıyla, bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin (a), (b), (c), (d), (e) ve (f) bentlerindeki ders konularından en az 30 ve (g) bendinde yer alan ders konularından en az 45 saat olmak üzere toplam en az 75 saat olarak düzenlenen görevde yükselme eğitim programına katılmaları gerekir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı atama yapılacak boş kadro sayısının üç katını geçemez. Üç katından az istekli bulunması halinde ise durumu uygun olan bütün personelin eğitime alınması sağlanır. Duyurulan kadro sayısının üç katından fazla personelin başvurması halinde, bu Yönetmelik eki EK-1 Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Puanların eşitliği halinde sırasına göre hizmet süresi fazla ve son sicil notu yüksek olan personel tercih edilir."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Sınav kurulunu teşkil eden üyeler, sınava alınacak personelden, öğrenim durumu ve ihraz ettiği unvanlar itibariyle daha düşük seviyede olamazlar."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 24 ? Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar, görevde yükselme eğitimi ve sınavına tabi tutulmadan genel hükümlere göre Müdürlükte aynı unvanlara veya daha alt unvanlara naklen atanabilirler."

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Atatürk Orman Çiftliği Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber