15 Mart 2015'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2015 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 Mart 2015'ten önemli gündem başlıkları

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,partisinin İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi'ne ve MYK toplantısına katılacak.

(İstanbul/14.00/Ankara/20.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Japonya'da.

- Kurtulmuş, Bakanlar Düzeyindeki Yuvarlak MasaToplantısına başkanlık edecek. ECO üyesi ülke temsilcileriyle öğleyemeğinde buluşacak. Japonya Toprak, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanı Akihiro Ohta ile görüşecek. TokyoBüyükelçiliğinde Türk gazetecilerle bir araya gelecek.

(Sendai/Tokyo)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve BaşmüzakereciVolkan Bozkır, AK Parti İl Başkanlığı'nda, partinin il yönetim kuruluüyeleriyle "Genel İstişare Toplantısı"nakatılacak.

(İstanbul/09.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kuran ve Çuvanlı aşiretlerinin Velioğlu Sosyal Tesislerindedüzenlenecek barış yemeğine katılacak. Çelik, SulutepeGöleti mevkisinde fidandikim töreninde bulunacak, Viranşehir Kaymakamlığını ve AK Parti Viranşehirİlçe Başkanlığını ziyaret edecek.

(Şanlıurfa/11.00-14.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, MaltepeErzurumlular Vakfınca Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Büyük ErzurumŞöleni ile Haliç Kongre Merkezi'ndeki Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması ÖdülTöreni'ne katılacak.

(İstanbul/15.30/19.00)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maritim Otel'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriylebir araya gelecek, çeşitli temaslarda bulunacak.

(Hannover)

6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran'da, Cumhurbaşkanı BirinciYardımcısı İshak Cihangiri, Yol ve Şehir Planlama Bakanı Abbas Ahundi ile görüşecek, İletişim ve Enformasyon TeknolojileriBakanı Mahmud Vaizi ile değerlendirme toplantısınakatılacak.

(Tahran)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımalarıtakip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararasıkoalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği havasaldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmelerizleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry veİranlı mevkidaşı Muhammed CevadZarif'in de katılacağı, Birleşmiş Milletler GüvenlikKonseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nınoluşturduğu "5+1 grubu" ile İran arasında yürütülen nükleermüzakereler başlayacak.

(Lozan)

GÜNCEL

1- Üniversiteye geçişte ilk aşama olan Yükseköğretime GeçişSınavı, 81 ilde ve Lefkoşa'da yapılacak.

(10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 24. haftaya Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçlarıyla devamedilecek.

(Eskişehir/14.00/Ankara/16.00/20.00)

2- PTT 1. Lig'de 24. hafta mücadelesi 4 maçla sürecek.

3- Türkiye Basketbol Ligi'nde 22. haftaya 3 maçladevam edilecek.

4- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 21. haftasında 3karşılaşma yapılacak.

- Derbi maçta Beşiktaş ile Fenerbahçe, Beşiktaş İntegralArena'da karşılaşacak.

(İstanbul/18.30)

5- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2015 sezonu AvustralyaGrand Prix'si ile başlayacak.

(Melbourne/07.00)

6- Hentbol Bayanlar Challenge Kupası çeyrek finalturu rövanş maçında Ardeşen Gençlik, Polonya'nın PogonBaltica takımıyla karşılaşacak.

(Rize/16.30)

7- Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, ETTU Şampiyonlar Ligifinali ilk maçında Avusturya temsilcisi Froschbergile deplasmanda karşılaşacak.

(Linz/18.15)

8- Bayanlar Voleybol 1. Lig'in 21. haftasında 5 maç yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber