Hastanede imzalatılan senet sayısı, 2 yılda 1800'ü buldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesinde 2005 ve 2006 yıllarına ait senet ve ödeme taahhüdü olarak alınan belge sayısının bin 722 adet olduğunu öğrendiklerini ileri sürdü.

Özer, Tüketiciler Birliği Konya Şubesi'ne devlet hastanelerinde tedavi hizmeti alan yoksul vatandaşların kendilerine senet imzalattırıldığı yolunda gelen şikayetlerin artması üzerine konuyla ilgili araştırma yaptıklarını bildirdi.

Bu konuda Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesine Bilgi Edinme Yasası'ndan yararlanarak senetlerle ilgili bilgi almak amacıyla bir dilekçe yazdıklarını vurgulayan Özer, şunları kaydetti: ''Bize gönderilen yazıda 'hastanemizde senet alma uygulamasına son verilmiş olup, ödeme taahhüdü de diyebileceğimiz bilgilendirme belgeleri imzalatılmaktadır' deniliyor. Ancak 'bu senetlerin toplam tutarı kaç YTL'dir?' sorumuz ise '2005-2006 yıllarında senet ve ödeme taahhüdü olarak alınan belge sayısı 1722 olup, belgelerin toplamı 897 bin 950 YTL'dir' şeklinde cevap veriliyor.

Ayrıca, hastanenin alacaklarının hazine avukatları tarafından takip edildiği için ne kadar haciz işlemi yapıldığının bilinmediği belirtiliyor. Senet olduğu kabul edilmeyen belgelerin toplam tutarı 897 bin 950 YTL ve hazine avukatları bunları tahsil için uğraşıyor.'' Özer, hastane yöneticilerinin, hastalara senet imzalatılmadığını iddia ettiğini, ancak kamu alacaklarında ödeme taahhüdünün de zaten senet yerine geçtiğini vurguladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığının yaptığı uyarıların ardından rehin alma olayının kaldırıldığını, ancak bu şekilde senet imzalatma uygulamasının halen sürdüğünü iddia eden Özer, ''Konya'da bu hastane sadece bir örnek. Ülkedeki birçok devlet hastanesi, yoksula senet imzalattırıyor, hazine avukatları da haciz yoluyla bunu tahsil ediyor. Bu konuda şikayetler artarak devam ediyor'' dedi.

HASTANE YÖNETİMİ

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Adnan Tekin ise hastanelerinde hiçbir hastaya senet imzalattırılmadığını söyledi. Sağlık hizmeti karşılığında ortaya çıkan faturayı bazı kişilerin ödeyemediğini belirten Tekin, ''Senet alınmıyor, senet yok. Sadece hastanın borcunu gösteren hasta dosyaları var. Bu dosyalar senet niteliğindedir. Bu dosyalardaki alacakları da kimsenin silmeye hakkı yok'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber