Meteorolojiden 'zirai don' uyarısı

Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde zirai don bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2015 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteorolojiden 'zirai don' uyarısı

Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesi için zirai don uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu yerlerde, gece saatlerinden itibaren 22 Mart Pazar günü sabah saatlerine kadar hafif, yüksek kesimlerinde ise orta kuvvette zirai don bekleniyor.

Açıklamada, başta meyve ve sebze üreticileri olmak üzere zirai faaliyette bulunan çiftçilerin, dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Antalya'nın iç kesimlerinde don uyarısı

Antalya'nın iç kesimleri için bu geceden itibaren pazar gününe kadar zirai don uyarısında bulunuldu.

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, zirai faaliyetlerin başladığı, meyve ağaçlarının tomurcuklandığı ve çiçeklendiği Göller Yöresi ile kentin iç kesimlerinde (Elmalı ve Korkuteli ilçeleri) bu geceden pazar gününe kadar hafif, yüksek kesimlerde ise orta kuvvette zirai don olayının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, "Başta meyve ve sebze üreticilerimiz, seracılarımız olmak üzere zirai faaliyette bulunan çiftçilerimizin, tahmin edilen zirai don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

Konya, Karaman, Aksaray, Niğde

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de faaliyet gösteren çiftçiler için zirai don uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, zirai faaliyetlerin başladığı, meyve ağaçlarının tomurcuklandığı ve çiçeklendiği bölgede, bu geceden itibaren pazar günü sabah saatlerine kadar hafif, yüksek kesimlerde orta ve yer yer kuvvetli don olayının beklendiği ifade edildi.

Bölgedeki başta meyve ve sebze üreticileri ile seracılar olmak üzere çiftçilere uyarılarda bulunulan açıklamada, zirai don tehlikesine karşı duyarlı ve tedbirli olunması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber