BOTAŞ'tan Ankara Belediyesi'ne rest

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ Yönetim Kurulu, 903 milyon YTL olduğu iddia edilen EGO'nun doğalgaz borcunu ödememesi nedeniyle başvurduğu EPDK'nın EGO'ya el koymaması durumunda, bu kış Ankara'nın doğalgazını keseceğini bildirdi.

BOTAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü'nün BOTAŞ'a olan borçlarını ödememesi nedeniyle EGO'ya şehir içi doğalgaz dağıtım lisansı veren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) son olarak 26 Haziran'da bir yazı yazıldı. EPDK'nın inceleme yaparak EGO'ya el konulması kararı almasını bekleyen BOTAŞ Yönetim Kurulu ise bu sonucun çıkmaması durumunda, Ankara'ya verilen doğalgaz vanalarını kapatma kararı aldı.

BOTAŞ yetkilileri, artık Büyükşehir Belediyesi borçlarının büyük bir yük olduğunu düşünen BOTAŞ yönetiminin, Maliye Bakanlığı'na da bir yazı gönderdiğini ve Maliye'nin de haciz kararı aldığını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bir şekilde bu haczi kaldırttığını ve BOTAŞ'a olduğu gibi diğer kurumlara olan borçlarını da ödemediğini savundu. Yetkililer, BOTAŞ başvurusu sonucunda, EPDK'nın EGO'ya el koyması durumunda, EGO'nun özelleştirme kapsamına alınarak 2 ay içinde satılması gerektiğini, el konulmaması durumunda ise yeni ödeme planına da yanaşmadığı belirtilen EGO'ya bu kış gaz verilmeyeceğini belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber