TSE ve TTK arasında işbirliği protokolü

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) arasında, eğitim, belgelendirme, gözetim, muayene, danışmanlık, kalibrasyon, deney ve test hizmetlerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2015 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSE ve TTK arasında işbirliği protokolü

TSE'de düzenlenen protokol töreninde konuşan TSE Başkanvekili Mehmet Fahrettin Önder, TTK'nın 1970'li yıllardan bu yana kendi alanında en güvenli hizmeti vermeye çalıştığını söyledi. Uluslararası belgelendirilmenin önemine işaret eden Önder, söz konusu protokolle TSE ve TTK'nın uzmanlığını birleştirerek en iyi hizmeti sunmaya çalışacaklarını ifade etti.

Önder, protokolle yurt dışına giden milyonlarca doların Türkiye'de kalacağını vurguladı.

TTK Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Burhan İnan da yer altında özellikle kömür madenlerinde çalışan bütün cihazların alev sızdırmaz olması gerektiğini söyledi. Alev sızdırmaz cihazların özel olarak imal edildiğini belirten İnan, "TTK, Maden İşleri Genel Müdürlüğünün hizmet görücüsü olarak 1973 yılından itibaren yaklaşık 270 belge verdi" dedi.

- Protokol

TTK, imzalanan protokolle "Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik-ATEX" kapsamında, uygunluk değerlendirme belgesi ile deney, kalibrasyon, laboratuvar ve muayene hizmetlerini TSE'den indirimli alacak.

TSE de TTK'nın deney laboratuvarlarını kullanacak. Ayrıca TSE, TTK'nın uzmanlarını denetimlerde dış uzman olarak çalıştırabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber