Rektörlük çalışanından diploma!

Yıldız Üniversitesi'ne ait diploması sahte çıkan Samet B. ile diplomayı temin ettiği belirlenen rektörlük çalışanı Latif E. hakkında 5'er yıla kadar hapis cezası istendi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Mart 2015 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektörlük çalışanından diploma!

Makine Mühendisleri Odası'na yaptığı üyelik başvurusunda ibraz ettiği Yıldız Teknik Üniversitesi'ne ait diploma sahte çıkan Samet B.'nin sahte diplomayı aynı üniversitenin bir rektörlük çalışanından temin ettiği anlaşıldı. Üniversite yönetiminin şikayetçi olması üzerine hem rektörlük çalışanı hem de Samet B. hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianameye göre Samet B., Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olmamasına rağmen Makina Mühendisleri Odası'na Yıldız Teknik Üniversitesi'ne ait bir diploma ibraz ederek üyelik başvurusunda bulundu. Oda yönetiminin diplomanın sahte olduğundan şüphelenip araştırma yapması üzerine diplomanın gerçek olmadığı anlaşıldı.

'RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK'

Makine Mühendisleri Odası yönetiminin başvurusu üzerine rektörlük, üniversitelerinde Samet B. isimli bir mezunlarının olmadığını bildirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Samet B. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturmasında Samet B.'nin sahte diplomayı belirli bir ücret karşılığında Yıldız Teknik Üniversitesi rektörlüğünde çalışan görevli Latif E.'den temin ettiği belirlendi. Soruşturma sonunda Samet B. ve Latif E. hakkında "Resmi Belgede Sahtecilik" iddiasıyla dava açıldı. Samet B. ve Latif E.'nin 5'er yıl hapisleri istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber