3 Ağustos 2006'nın Önemli Gündem başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.45'te, Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Jonuz Begaj'ı, saat 12.00'de Avusturya Büyükelçisi Dr. Heidemaria Gürer'i kabul edecek, saat 20.00'de Sezer ve eşi tarafından YAŞ üyeleri ve eşleri onuruna akşam yemeği verilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da İslam Konferansı Örgütü Yürütme Kurulu toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Balıkesir ve Çanakkale'de temaslarda bulunacak.

- Çevre Ve Orman Bakanı Osman Pepe, Fevziye Parkı'nda İzmitliler'le sohbet toplantısı düzenleyecek.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 10.30'da Tuzla'da Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün kaçakçılıkla mücadelede kullanacağı motorbuton teslim törenine katılacak.

- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Kırgızistan'a gidecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'da elektrik piyasasında uygulanmaya başlanan Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'nin tanıtım toplantısına katılacak.

YAŞ toplantısı

- Yüksek Askeri Şura (YAŞ), çalışmalırını sürdürecek.

Komisyon toplantısı

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Ortadoğu kriziyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere toplanacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Giresun'da fındık konusundaki gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Veysel Candan, saat 11.00'de partisinin Konya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, saat 20.00'de, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılımıyla Kandilli Adile Sultan Sarayı'nda akşam yemeği verecek.

- Küresel Barış ve Adalet Komisyonu, saat 12.00'de Lübnan ve Filistin'deki olayları protesto etmek amacıyla Lübnan Konsolosluğu önünde biraraya gelecek.

- CNR Expo'da bu yıl ikincisini düzenlenen İstanbul Fashion Festivali, saat 12.00'de, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yapacakları açılış konuşmaları ile başlayacak. Açılışa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'da katılacak.

- Ünlü manken Tuğba Özay, saat 11.30'da Yeşilköy'de CNR Hall 7/7C-07 standında çanta ve şapka tanıtımı yapacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer'deki Emirgan Korusu Beyaz Köşk'te, saat 13.30'da, Ambalaj Atıklarının Yerinde Ayrıştırılması Projesi'ni basına tanıtacak.

- Irak'ta 14 Haziran 2006 tarihinde kaçırıldıktan sonra dün Bağdat Büyükelçiliği tarafından teslim alınan teknisyen Hasan Eskimutlu, Osmaniye'deki evine dönecek.

- Türk Kızılay'ı tarafından, saat 10.00'da Lübnan'a insanı yardım tırı gönderilecek.

- 12. Ayakkabı Moda Fuarı, saat 13.00'te açılacak.

- Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Spor Kulübü, saat 20.30'da 'sezona merhaba' kokteyli düzenleyecek.

- Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, saat 10.00'da kötü kokuları giderici 'Biovariors' adlı ürünü tanıtacak.

- Mazlumder, saat 11.30'da 'Filistin ve Lübnan Halkı ile Dayanışma' mitingi ile ilgili basın açıklaması yapacak.

- Capital Country Club, saat 10.30'da basın mensupları için binicilik program düzenleyecek.

- Bergama-Ovacık Altın Madeni ve Kimya Tesisine ilişkin verilen mahkeme kararlarının uygulanması ve son sürecin değerlendirilmesi konularında Elele Hareketi katılımcısı kurum temsilcileri İzmir Valiliği önünde toplanıp basın açıklaması yapacak. Temsilciler İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ile görüşüp dilekçe verecekb

- MFÖ, Efes Yaz Turnesi kapsamında üçüncü konseriyle Çeşme'de hayranları ile buluşacak.

- SES İzmir Şubesi İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde bakanlığın atama ve nakil yönetmeliğinde yaptığı düzenleme ile ilgili basın açıklaması yapacak.

- Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklanacak.

- Sanko Holding, IFC (Uluslararası Finans Kurumu) önderliğinde özel sektörde kullanılan en büyük tutardaki kredilerden birini alarak çimento sektöründe yapacağı yatırımı, saat 11.30'da Çırağan Palace Otel Kempinski'de düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

İsrail'in Lübnan'daki saldırıları

- 12 Temmuz'dan beri Lübnan'a havadan, karadan ve denizden bomba yağdıran İsrail, kara saldırılarını genişletme kararı aldı. İsrail saldırılarında şu ana kadar 3'te 1'i çocuk 800'ü aşkın sivil hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı, yüz binlerce kişi yerlerini yurtlarını terk etti ve ülkenin alt yapısı yerle bir edildi.

İsrail'in Filistin'e saldırıları

- İsrail bir ayı aşkın bir süredir Filistin topraklarını bombalamaya devam ediyor. İsrail saldırılarında 200'e yakın Filistinli can verdi ve yüzlerce kişi yaralandı.

Irak'ta sivil katliamı durmak bilmiyor

- Irak'ta iç savaş çıkartmak isteyen terör örgütü El Kaide ve devrik Irak diktatörü Saddam yanlılarının, sivilleri hedef alan saldırılarında hemen her gün onlarca kişi can veriyor ve yaralanıyor. Iraklı dini ve siyasi liderler, başta cami olmak üzere mukaddes mekanlara bile saldıran tefrikacı teröristlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulunuyor.

Hizbullah-İsrail çatışması şiddetleniyor

- Hizbullah ile İsrail işgal güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar artarak devam ediyor. Hizbullah'ın sert direnişiyle karşılaşan İsrail işgal güçleri şu ana kadar 37 kayıp verdi.

Küba'da yeni döneme doğru

- Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, sağlık sorunları nedeniyle yetkilerini geçici olarak kardeşi Raul'a devretti. Castro'nun sağlığının ve moralinin iyi olduğu bildirildi.

İKÖ, Ortadoğu krizin görüşüyor

- İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yaptığı saldırıları ele almak üzere dönem başkan Malezya'da bir araya geldi.

Blair aylık basın toplantısı düzenleyecek

- İngiltere Başbakanı Tony Blair'in aylık basın toplantısında Ortadoğu krizine değinmesi bekleniyor.

Ukrayna'da hükümet kurma çalışmaları

- Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yushchenko, Başbakanlığa rakibi Viktor Yanukovych'i atamayı kabul etti.

SPOR GÜNDEMİ

- 25-27 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'i öncesinde İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Park Pisti'nde saat 09.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- TSYD İzmir Şubesi Atatürk Kupası'nın finalinde Altay ile Altınordu karşılaşacak. Atatürk Kupası'nın üçüncülük maçında ise İzmirspor ile Bucaspor karşı karşıya gelecek.

- Avrupa Yıldızlar Engel Atlama Binicilik Yarışmaları, İstanbul Atlı Spor Kulübü Maslak Tesisleri'nde devam edecek.

- Fenerbahçe, 100. yıl etkinlikleri kapsamında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve Bağdat Caddesi'nde yapılacak Açık Hava Etkinlikleri ve ışık mimarilerinin düzenlenmesi üzerine İtalyan Festi firmasıyla, Fenerium Tribünü Basın Toplantı Odası'nda saat 11.00'de bir anlaşma imzalayacak.

- Japonya'da düzenlenecek 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdüren A Milli Erkek Basketbol Takımı, Almanya'da düzenlenecek Süper Cup Turnuvası'na katılmak üzere saat 13.30'da Berlin'e gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber