Yağışlı hava geliyor / Haritalı

Sıcaklıkların ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2015 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağışlı hava geliyor / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak ile Konya'nın batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle sağanak, Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere, akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne'nin güneybatısı ve Balıkesir'in batı ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle doğu ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne'nin güneybatısı ve Balıkesir'in batı ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.)dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s) ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber