Balıkesir'de 'hekim seçme' uygulaması başlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı 'sağlıkta dönüşüm' projesi kapsamında, Bandırma Güven Karahan Devlet Hastanesi'nde hastalar istedikleri hekimi seçebilecek.

Yeni başlatılan uygulamaya göre, hastaneye gelen vatandaşlar, aynı branş doktorları arasında tercih yaparak istedikleri doktora muayene ve tedavi olabilecek. Yeni uygulamanın 'Hasta Hakları Birimi' kurulmuş olan ve doktor sayısı yeterli olan hastanelerde hayata geçirilebildiği belirtildi. Hastanedeki poliklinik sayısının da 45'e yükseltildiği bildirildi. Uygulamadan memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, sürekli muayene oldukları doktora gitmelerinin sağlık takipleri açısından olumlu olduğunu belirtti.

Hekim seçme hakkıyla bir hastanın doktorundan memnun olmaması durumunda başka bir doktorla tedavisine devam edebilme imkanı bulunuyor. Hastane yönetiminin ISO 9001 kalite belgesi almak için yaptığı başvurunun da önümüzdeki günlerde sonuçlanacağı ve gerekli kriterlerin yerine gelmesi halinde hastanenin kalite belgesi alacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber