Akif Gülle'nin sağlık durumu...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2006 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralı olarak Merzifon Devlet Hastanesi'ne, oradan Çorum ve daha sonrada helikopterle Ankara'ya sevk edilen Akif Gülle'nin bir an olsun yanından ayrılmayan ağabeyi Mustafa Gülle, Merzifon'a gelerek AK Parti İlçe Başkanlığı'nda partililere ve yakınlarına Akif Gülle'nin durumu hakkında bilgiler verdi.

Kazanın olduğu yerden Ankara'ya kadar geçen zaman içerisinde kardeşinin yanından hiç ayrılmayan Mustafa Gülle, "Hastaneye ulaştığımız andan itibaren bütün devlet ricali, Ankara'nın tüm hekim kadrosu orada hastamızın başında oldular. Bize oraya gittiğimizde ilk söyledikleri şey, 'İyi ki hastamız buraya nefes alarak geldi' idi. Çorum'da hastamızın durumunun bu derece ciddi olduğunu anlamamıştık. Belki teselli için, belki öyle gördükleri için Çorum'da tedavisine devam edilebileceği dahi söylendi. Hasta yakını olarak bir tercih yapmamız gerekiyordu ve Ankara'ya gitmesini uygun gördük. Ankara'ya ulaştığımız andan itibaren, tabi Allah'ın yardımı her şeyin üzerinde, insanların ve dostların duası bizim için çok büyük bir güç oldu. Manevi açıdan çok büyük bir destek oldu. İnanın hiçbirimiz, hiçbir zaman ümit ve güvenimizi kaybetmedik. Hastamız hastaneye girdiği andan itibaren sürekli düzgün bir grafik izledi" dedi.

Akif Gülle'nin tedavi sürecini anlatan ağabey Gülle, "Kazanın olduğu Pazar gününün akşamından itibaren bugüne kadar alınan bulgular sürekli iyiye doğru gitti. Tabi hastamızı hemen uyuttular. Uyanmayla ilgili ilacı kestikten sonraki Cuma günü uyanma emareleri göstermeye başladı. Bunun üzerine kırıklarını ameliyat ettiler. Bizim için en büyük mutluluk kaynağı o oldu. Çünkü Başhekim bizi çağırıp da 'Hocam yarın hastamızı ameliyat edeceğiz' dediğinde bu gelişmenin olumlu bir gelişme olup olmadığını sorduk. Başhekim bize bu gelişmenin fevkalade bir gelişme olduğunu söyledi. Ameliyatlardan sonra daha hekimler hastamızın başında iken Trabzon Milletvekilimiz Prof. Dr. Cevdet Erdöl ameliyathaneden çıkarak hemen Başbakanı aradı. Başbakan'a ameliyatların iyi geçtiğiyle ilgili bilgiler verdi. Hatta 2 saati geçkin fiili ameliyat, hazırlıklarla birlikte 4 saat içersinde hiçbir aksiliğin olmadığını, nabız, tansiyon ve bu tür durumların normal seyrettiği gibi kan dahi lazım olmadığını ifade etti" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle konuştuğunda Akif Gülle'nin verdiği tepkiyi anlatan Gülle, "Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü akşam eşiyle birlikte kendisini yoğun bakımda ziyaretimiz esnasında Başhekim Yardımcısı Şanal Tosun da yanımızdaydı. Bizler Akif'in kulağına bir şeyler söyledik. Ancak herhangi bir tepki vermedi. Şanal Tosun kulağına eğildi 'Akif bey sayın Tayip Erdoğan yukarıda seni bekliyor' dediğinde kafasını salladı. Bizi çok sevindirdi. Hemen Şanal Tosun bu sevindirici bilgiyi başhekime verdi. Başhekim Başbakan'ı aradı ve Pazar günü Başbakanımız gelerek bizzat kendileri ziyarette bulundular. Başbakanımız kendisine, 'Haydi kalk işimiz çok, toplantılar başlıyor' dediğinde yine tepki verdi. Elhamdülillah Pazartesi gününden beri bizi duyuyor. Hareketleri ile bize cevap veriyor. Henüz konuşamıyor. Birkaç gün daha konuşmaması hekimlerimizin beklentileri doğrultusunda" şeklinde konuştu.

Toplantı öncesinde Başhekim Yardımcısı Şanal Tosun ile telefonla görüşme yaptığını ifade eden Gülle şu şekilde konuştu:

"Az önce Başhekim Yardımcısı aradı. Akif'e, 'Akif Bey Mustafa beyi Merzifon'daki arkadaşlarını bilgilendirmek için memleketinize gönderdik. İyi mi ettik bana bir gülümse' dedim, o da bana gülümsedi' dedi. Size Akif Gülle'den henüz bir selam getiremedim fakat size en yakın zamanda selam getireceğim. Yanında benim yerime refakat eden kayınbiraderiyle görüştüm. O da düne göre daha iyi olduğunu söyledi. Kızı Allahaısmarladık dediğinde kızına el sallamış. Önce Allah'ın yardımı, sonra doktorlarımızın yerinde müdahaleleri ve dostlarımızın duasıyla geldiğimiz netice burası."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber