KESK: Kamu emekçisinin ücreti bin 50 YTL olmalıdır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2006 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, 15 Ağustosta hükümetle başlayacak toplu görüşmelerde, 2007 yılı için en az ücret alan kamu emekçisinin temel ücretinin bin 50 YTL olması gerektiğini söyledi.

Tombul, muhalefet şerhlerine rağmen geçen yıl hükümetle yapılan toplu görüşmelerde imzalanan mutabakat metninin, "tam bir hezimetle sonuçlandığını" söyledi.

Hükümetin geçen yıl yapılan toplu görüşmelerde, bildiğini yaptığını, toplu pazarlık anlayışını hiçe saydığını, sendikaları dikkate almadığını savunan Tombul, bu sürecin sorumluluğunun, hükümet kadar, hükümetle mutabakata varan diğer konfederasyonlarda da olduğunu ifade etti.

Kamu emekçilerinin 2006 yılı kayıplarının enflasyondaki, döviz ve faizdeki gelişmelerle büyüme rakamları dikkate alınarak karşılanmasını isteyen Tombul, bu taleplerini görüşmelerde öncelikli olarak dile getireceklerini kaydetti.

Kadınlara yönelik ayrımcı çalışma koşullarının kaldırılmasını, haftalık çalışma süresinin 35 saate indirilmesini isteyen Tombul, başta siyaset yasağı olmak üzere, kamu çalışanları için öngörülen yasakların kaldırılmasını talep etti.

Hükümetin, daha önceki toplu görüşmelere "hazırlıksız" geldiğini, bu yolla görüşmeleri tıkayarak oyalamaya dönüştürdüğünü savunan Tombul, "Hükümete buradan taleplerimizi iletiyoruz. Masaya somut önerilerle gelmelidir. KESK, görüşmelerin zamana yayılmasına, orta oyununa benzeyen oyunu bozmaya kararlıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber