Onatça: Paket moral verdi ancak yetmeyecektir

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Onatça: "Ekonominin gündemden düştüğü bir dönemde açıklanan paket moral verdi ancak yetmeyecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2015 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Onatça: Paket moral verdi ancak yetmeyecektir

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ni ilişkin, "Ekonominin gündemden düştüğü bir dönemde açıklanan paket moral verdi ancak yetmeyecektir" ifadesini kullandı.

Onatça, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ne yönelik yaptığı yazılı açıklamada, paketi, büyümeye destek olması açısından olumlu bir gelişme olarak gördüklerini belirtti.

Sundukları çözüm önerilerinden bazılarının açıklanan pakette yer almasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Onatça, şunları kaydetti:

"Ekonominin gündemden düştüğü bir dönemde açıklanan 'İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destek Paketi' moral verdi ancak yetmeyecektir. Orta vadede büyüme hızının artırılması için, 10. Kalkınma Planı kapsamında, Hükümetin 3 paket olarak açıkladığı öncelikli yapısal dönüşüm programları ivedilikle hayata geçirilmelidir. Pakette yer alan istihdam teşviği artış trendindeki işsizliğin önlenmesine katkı sağlayabilecektir.

Katma değeri yüksek üretime pozitif teşvik uygulamasını da değerli bulduk. Çıkarılan teşvik paketiyle birlikte bürokrasi ve evrak sirkülasyonu azaltılmalı. Açıklanan her teşvik paketinin ardından kullanan sayısına da bakılması gerekiyor. Teşvikler göz alıcı ancak kolay erişilemiyorsa burada da sıkıntımız var demektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber