Memur ve işçi yerine "çalışan" kavramı geliyor.

Haber Giriş : 22 Şubat 2004 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur ve işçi yerine "çalışan" geliyor.

Hükümet, kamu ve yerel yönetim reformlarının yasalaşmasının ardından gündeme getireceği Personel Rejimi Reformu'yla, çalışma yasalarında, radikal içerikte, ??kavramsal bir değişiklik'' yapmaya da hazırlanıyor.

Personel rejiminde köklü değişiklikler öngören ??Personel Rejimi Yasa Tasarısı'' taslağı üzerindeki çalışmalar için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da isteği üzerine, ilgili kurumlardan temsilcilerle, danışman ve akademisyenlerden oluşan yeni bir komisyon kuruldu. Komisyon daha önce hazırlanan taslağı da dikkate alarak, hükümetten gelen öneriler çerçevesinde yeni bir tasarı taslağı hazırlayacak ve Başbakanlığa iletecek.

Hükümetin, personel rejim reformuyla, 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası'nda yer alan ??memur'' kavramı ile iş yasalarındaki ??işçi'' kavramını kaldıracağı belirtiliyor. Buna göre her iki kavram çalışma yasalarından çıkarılarak yerlerine ??ücretli çalışan'' ya da sadece ??çalışan'' sözcükleri kullanılacak. Bu ??kavramsal değişiklikler' ve bunların zorunlu kıldığı iş yasalarındaki yasal düzenlemeler yapılarak, ??işçi-memur'' ayırımının ortadan kaldırılması ve personel rejiminde bütünlük sağlanmasının amaçlandığı kaydediliyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber