Kalın: Erişim engellemesi söz konusu değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kalın, şehit savcının rehin alındığı görüntülerin ardından Twitter, YouTube ve Facebook'ta bazı linklere erişim yasağı getirilmesiyle ilgili olarak, "Ben de yeni haberdar oldum. Şu anda erişim engellemesi söz konusu değil. Savcılığın talebi gelmiş" dedi.

Haber Giriş : 06 Nisan 2015 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalın: Erişim engellemesi söz konusu değil

Kalın'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- İran ve P5+1 ülkelerin yaptığı anlaşmada önemli. Bu bizim için memnuniyet vericidir. Bizim tavrımız en başından beri aynıdır. Türkiye İran ile ilişkilerini hep belli bir seviyede tutmayı önceledi. O dönemde Türkiye'yi belirli şekilde itham ettiler şuan ise dünya bizim durduğumuz noktaya geldi. Dönem dönem yaşanan gerilimlerin müzakere ile çözülmesi yolunda çabalarımız devam etti edecek.

- Anlaşmalarla ilgili müzakereler devam ediyor. Bugün basına da yansıdı bazı İranlı milletvekillerinin yazdığı mektuplarla ilgili sayın Cumhurbaşkanının verdiği mesajlar nettir vekillerin siyasi popülizm yerine belli hassasiyetleri göstermesi gerekir. Bölgede çıkar çatışması bölge halkalarını karşı karşıya getirecek durumlar olmamalı. Onlarca insan yaşamını yitiriyor buna kimsenin hakkı yok bütün bölge ülkeleri el birliği ile çalışmak zorundayız. Yemendeki sıcak çatışmanın siyasi diyalogla çözülmesi yolunda çabalarımız devam edecek bütün ülkelere sorumluluk düşmektedir.

- Beyannameyi gördü görmedi meselesi başkanlık sistemi ile ilgili yorumundan çıkarıldı. Cumhurbaşkanın AK Parti ile özel bir ilişkisi olması doğaldır kurucusu ve genel başkanlığını yapmıştır yalnız başkanlık konusunda bütün taraflara çağrı yapılmışdır. Listelerle ilgili bir çalışması söz konusu değil seçim sürecini çok yakından takip edecektir. Seçimden sonrası ile ilgili atılacak stratejik adımlar büyük bir önem arz etmektedir.

Örtülü ödenek açıklaması

- Yemen ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Örtülü ödenek Meclis'ten geçti halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının kendisine ait bir bütçe olması gayet normal. Cumhurbaşkanı farklı bir cumhurbaşkanı olacağını baştan beri söyledi. Örtülü ödeneği nasıl kullanacağı kanunlar çerçevesinde bellidir. Kanun meclisten geçmiştir. Dünyanın her yerinde nasıl kullanılıyorsa Cumhurbaşkanı da aynı yönde tasarrufta bulunacaktır.

- Savcılıktan gelen talepten benim de yeni haberim oldu savcımızın fotoğraflarının yayınlanması konusunda bir talep var adetea terör örgütünün propagandasını yapacak nitelikte yayımlanması kabul edilebilir değil. Kendinizi bir an için şehit edilen svcının ailesi yerine koyun. Gerekli uyarılar yapıldı anladığım kadar bu görüntünün medyada kullanılmaması yönünde bir taleptir. Bununla bağlantılı olarak sayın cumhurbaşkanımızın bir çağrısı oldu özel güvenliklerle ilgili Çağlayan Adliyesindeki olayı hepimiz gördük yürüyen bir soruşturma var ve belli tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Özel güvenliklerin kritik öneme sahip binalarda çalıştırılması ile ilgili bir çağrı oldu güvenlikle ilgili tedbirler alınacaktır.

- Fenerbahçe Spor Kulübüne karşı yapılan saldırıyı kınıyoruz ve tekrar etmemesi için en üst tedbirler alınacaktır. Savcılık soruşturma başlattı toplumsal yansımaları itibariyle bu saldırı kınanmıştır. Gerekli tedbirler alınacaktır.

- Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki teşkilat ile ilgili çalışmalar kemale ulaştı bir iki başkanlık hariç diğerleri ataması yapıldı. Paralel yapı ile mücadele toplumu ilgilendiren ve devletin en üst kademelerinde ele alınmış ve yürütülmektedir. Hukukun kuralları çerçevesinde sabırla devam ettirilecektir.

- Kırmızı Kitap her ülkede ve ülkemizde belli periyotlarla güncellenir bu güncellemenin zamanı gelmişti ve bu yıl yapılacak sadece paralel yapıya indirgemek yanlış olacaktır. Devletin içinde bir daha bu yapılanmaların olmaması için gerekli adli ve idari tedbirler alınacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber