Maliye Bakanı Unakıtan, Konya'da rahatsızlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2006 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da damadının kullandığı cipin, bir otomobille çarpışması sonucu 4 kişinin öldüğü, oğlunun da hafif yaralandığı kazanın ardından kente gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan rahatsızlandı. Bakan Unakıtan'ı bugün kaldığı otelde Başkent Hastanesi Merkez Müdürü ve başhekimi, ardından da vali ziyarekt etti. Unakıtan'ın ishal rahatsızlığı geçirdiği ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi Ahsen Unakıtan, hafta sonunu Rixos Otel'de geçirdi. Cuma akşamı saat 19.00'da otele giriş yapan Unakıtan çifti, henüz otelden ayrılmadı. Çumra İlçesi Alibeyhöyüğü kavşağında geçen perşembe günü saat 17.00'de meydana gelen kazada, içinde bakanın oğlu Abdullah Unakıtan'ın da bulunduğu 34 DM 8144 plakalı Range Rover marka cip, tali yoldan kontrolsüz çıkan Mustafa Topçu'nun kullandığı 42 DG 258 plakalı Renault 12 marka otomobile çarpışmıştı. Kazada, Fatma Avlar (12), Ayşe Avlar (75), Fatmaana Topçu'nun (47) ve Senem Kıyak (81) olay yerinde hayatını kaybetmiş, sürücü Mustafa Topçu ile Cennet Avlar, Konya Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Cipte bulunan Abdullah Unakıtan, olay yerinden bir otomobille Konya şehir merkezine gelmiş, Başken Hastanesi'ne gitmişti. Bir süre sonra da cipte bulunan Cemal Kaya ve Eyüp Sabri Küçük de ambulansla Başkent Hastanesi'ne getirilmişti. Abdullah Unakıtan ve Cemal Kaya, Cuma günü taburcu olup, Çumra Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdikten sonra özel uçakla, Konya'dan ayrılmıştı. Cumartesi günü ise Unakıtan'ların damadı Eyüp Sabri Küçük, taburcu olmuş, çıkarıldığı mahkemece 10 bin YTL kefalet ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Cuma günü, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarını Çumra İlçesinde ziyaret eden Kemal Unakıtan, saat 19.00'da Konya'ya dönerek, eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte Rixsos Oteli'ne giriş yaptı. Unakıtanlar, bu saatten itibaren otelden dışarı çıkmadı. Hafta sonunu otelde geçiren Unakıtanları bugün ilk olarak Başkent Hastanesi Merkez Müdürü Prof.Dr. Abdurrahman Kutlu beraberinde Hastane Başhekimi Doç.Dr. Ufuk Özergil ile birlikte saat 11.20'da ziyaret etti. Her iki doktor, saat 12.30'da hastaneden ayrıldı. Başkent Hastanesi Başhekimi Ufuk Özergil, otelden ayrılırken gazetecilere, "Sayın Bakanın önemli bir rahatsızlığı yok. Sadeve mevsimsel bir rahatsızlık'' dedi.

Bakan Unakıtan'ı otelinde ziyaret ettiğini belirten Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu ise, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, "Sayın bakanın bir rahatsızlığı yok, istirahat ediyor. Doktorlar, rutin sağlık kontrolü için hastaneye geldi'' diye konuştu. Bakanın basın danışmanı Hakan Akkaş ise Bakan Unakıtan'ın ağır bir grip rahatsızlığı geçirdiğini söyledi. Akkaş, "Sayın Bakan istirahat ediyor'' dedi.

Rixos Oteli yetkilileri, gazetecilerin otele girişini yasakladı. Bakan Unakıtan'ın korumalarının gazetecilerin otele girmesini istemediğini belirten otel yetkilileri, gazetecilerin otele hiç bir şekilde girişine izin vermiyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, yoğun bir şekilde ishal rahatsızlığı olduğu bu nedenle de otelden ayrılmadığı öğrenildi. Doktorların bol bol sıvı gıdalar almasını önerdiği Bakan Kemal Unakıtan'ı, eşi Ahsen Unakıtan'da bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber