Patates fiyatları 2 lira farkla satılıyor

Niğde Ziraat Odası Başkanı Kenar: "Tüccarlar, patatesi 70 kuruş fark ile satmaları gerekirken, 2 lira gibi yüksek bir rakam ekleyerek satmaktadırlar"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2015 14:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Patates fiyatları 2 lira farkla satılıyor

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, tüccarın patatesi yüksek karla satmasının fiyatların artmasında etkili olduğunu ileri sürdü.

Kenar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Niğde'nin Türkiye'de patates üretiminde birinci sırada yer aldığını söyledi.

Son bir hafta içinde patates fiyatlarında artış olduğunu dile getiren Kenar, "Depolarda patates var fakat fiyatlarda yükselme başlayınca üretici satmak istemiyor çünkü 1,50 liraya sattığı patatesi 5 gün sonra 1,80 lira olunca 30 kuruş zarar etmiş gözüyle bakıyor. Üretici, 'piyasa oturmadı' şeklinde düşünerek patatesini bekleterek, satmayı tercih ediyor" dedi.

Kaliteli patatesin şu anda depodan çıkış fiyatının 2,50 lira civarında olduğunu belirten Kenar, şunları kaydetti:

"Ödemiş'de don olayı yaşandı ve patatesleri sökemediler, tarlada kaldı. Bu da Niğde ve Nevşehir'de depolardaki kışlık patatesin piyasaya sürülmesine neden oldu. Bu sebeple fiyatlar yükseldi. Fiyat yükselmesini fırsat bilen tüccarlar, patatesi 70 kuruş fark ile satmaları gerekirken, 2 lira gibi yüksek bir rakam ekleyerek satmaktadırlar. Tüccardan patatesi pahalı alan pazarcı esnafı da yaklaşık 4-5 liraya satmaktadır."

Kenar, Adana bölgesinde Nisan ayı sonunda yazlık patatesin piyasaya çıkacağını belirterek, depolarda yaklaşık 30 bin ton patates bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber