Ağrı'da ikinci Bingöl provası

Ağrı'daki provokasyonun çözümü engellemeye dönük olduğunu söyleyen Çözüm-Der Başkanı Ezgin: "Uluslararası koalisyon güçleri, Paralel Yapı, devlet içindeki karanlık güçler ve PKK içindeki çözüm karşıtı gruplar birlikte hareket ettiler. Amaçları Bingöl benzeri bir provokasyon yapmaktı."

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Nisan 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağrı'da ikinci Bingöl provası

Şeyhmus Çakan

Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin, "Çözüm sürecine destek veren insan ve yapıların en büyük kaygı ve korkusu, çözüm süreci bugünkü gibi ne zaman sonuç alıcı ve ciddi bir seviyeye geldiğinde provokasyonlarla kesilmesi ve nihayete erdirilmesi korkusudur. Diyadin olayı örgüt silah bırakmasın diye, çözüm olmasın diye, seçim öncesi ülkede kaos ve kargaşa yaratma amaçlı bir provokasyondur" dedi.

Çözüm süreci riskli

Çözüm sürecinin siyaseten Ak Parti için büyük risk olduğunu dile getiren Av. Ercan Ezgin, "Aynen kefeni giymek gibidir. Başarılı olunursa AK Parti'nin ve HDP'nin oyları artacak, başarısızlık halinde her iki parti de siyaseten büyük sıkıntılar yaşayacaktır. İşte tam bu noktada şahsi kanaatim Uluslararası koalisyon güçleri, Paralel yapı, Devlet içindeki karanlık güçler, PKK içindeki silahçı çözüm karşıtı gruplar birlikte hareket ettiler. Çünkü 7 Haziran seçimi ve çözüm süreci sonuçları itibariyle paralel yapının varlık ve yokluk noktasıdır. Hedef belli AK Parti ve HDP" diye konuştu.

En az 15 askerin şehit cenazesi ve tabutlarla memleketin dört bir tarafına gönderilmesinin hedeflendiğini dile getiren Ezgin şunları söyledi: "Seçim öncesi kaos oluşturmak istediler. AK Parti ülkeyi bölüyor, Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ve diktatörlük istiyor şeklinde kara propaganda ile ülkeyi seçim öncesi kaosa sürüklemek istiyorlar."

"Fidan dikme eyleminde silahlı PKK'ların ne işi var" diye soran Ezgin, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Sivil bir etkinlikse eli silahlı PKK orada ne yapıyor. Ayrıca belli bir çatışma hazırlığı ve planı yoksa on bini aşkın mermi ve 15 saatlik çatışma gücü nasıl açıklanabilir? Ayrıca bunun istihbaratı alınmış olmasına rağmen bölgeye sadece jandarmanın gönderilmiş olması, yeterli takviye verilmemesi kafalarda soru işareti yaratıyor.

Prova yaptılar

Şahsi kanaatim, olay 1993 yılında Bingöl'de meydana gelen ve 33 sivil askerin şehit edilip, örgütün tek taraflı ateşkesini sona erdiren ve kanlı bir dönemin başlangıcı olan ancak tutmayan Bingöl olayının provasıdır."

BİNGÖL'DE NE OLMUŞTU?

1993 yılında Cumhurbaşkanı Turgut Özal'la, terör belasından kurtulmak için iyimser bir döneme girilmişken PKK'lı teröristler, Bingöl-Elazığ Karayolu'nda birliklerine gitmekte olan 33 silahsız eri kaçırdı. Silahsız 33 er köy köy dolaştırıldıktan sonra üzerlerine 1500'den fazla kurşun sıkılarak şehit edildi. Ateşkesin bitmesine neden olan bu kanlı olayın ardından karanlık bir döneme giren Türkiye'de bir dizi faili meçhul cinayet ve şüpheli ölümler yaşandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber