TMO görevde yükselme sınavı açtı

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO) Görevde Yükselme Sınavı açtı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Nisan 2015 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TMO görevde yükselme sınavı açtı

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAVIN ADI

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO) Görevde Yükselme Sınavını.

SINAV ÜCRETİ ve BAŞVURUSU

Sınav ücreti TMO tarafından yatırılacaktır. Sınava girecek aday listesi TMO tarafından Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne (ÖDSGM) teslim edilecek ve bu adaylar sınava alınacaktır.

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

-I- TMO görevde yükselme sınavı 31 Mayıs 2015, Pazar günü, Saat: 10.00'da yapılacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

-I- Adaylar, sınav giriş belgesini 18 Mayıs 2015 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr adresinden alabileceklerdir.

SINAV KONULARI

Sınavda çıkacak sorulara ilişkin konu başlıkları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

SINAV UYGULAMASI

-I- Görevde Yükselme Sınavı 120 dakika 100 soru, çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

-I- Adaylar sınava, sınav giriş belgesi, TMO kurum kimlik kartı ve özel kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport ) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi, TMO kurum kimlik kartı ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

-I- Yanlarında cep telefonu bulunan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

-I- Sınav soru ve cevap anahtarları 2 Haziran 2015 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://www.tmo.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

-I- Adayların sınav sonuç bilgileri 29 Haziran 2015 tarihinde Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü teslim edilecek http://www.meb.gov.tr ve http://www.tmo.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

-I- Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

ENGELLİ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

-I- Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özel duruma sahip olan aday/adaylar var ise TMO tarafından ÖDSGM' ye bildirilecektir.

-I- Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

-I- Görevde Yükselme Sınavı değerlendirme grup numaraları aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir (Toplam 12 grup):

Grup

Kodu

Grup Adı

1

Kontrolör (Hesap)

2

Kontrolör (Teknik)

3

Kontrolör (Aaf)

4

Ajans Amiri

5

Şef (Alım Muhafaza)

6

Şef (Bilgi İşlem)

7

Şef (Ticaret)

8

Şef (Teknik İşler)

9

Şef(Destek Hizmetleri)

10

Şef (Personel)

11

Şef (Muhasebe)

12

Şef (Aaf)

DEĞERLENDİRME

-I- Sınava giren adayın cevap kağıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

-I- Sınavda yer alan her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

-I- a-Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

-I- Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

-I- Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda 23/12/2014 tarihli ve 29214 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" nde yer alan; "Yapılan sınavlarda hatalı sorular var ise hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun tespit edilmesi halinde sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeniden sınav yapılır. " hükmü gereğince değerlendirilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar MEB İletişim Merkezi Alo "147" numaralı telefonundan yararl anabilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar; sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde; sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sonuçların www.tmo.gov.tr internet adresinde ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde TMO'ya yapacaklardır. TMO bu itirazları ÖDSGM'ye gönderecektir. ÖDSGM bu itirazları 10 (on) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak TMO'ya bildirecektir. ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır.

-I- Adaylar, itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

-I- Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar; adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçe ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

-I- Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sınav duyurusunun tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber