Başbakan'dan meslek liseliye: Katsayıyı kaldırdığımızda sorun kalmayacak

Haber Giriş : 12 Ağustos 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'un önemli mekânlarından Taksim Meydanı'nda vatandaşlarla sohbet etti.

Erdoğan, meslek lisesi mezunu olduğunu belirten bir gencin üniversiteye girememekten yakınması üzerine, ?Katsayı uygulamasını kaldırdığımızda bu sorun ortadan kalkacak.'' dedi. AK Parti hükümeti, meslek liselerinin önündeki katsayı engelini iki yıl önce aşmaya çalışmıştı. Meclis'in 13 Mayıs 2004'te kabul ettiği kanun, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 28 Mayıs'ta veto edildi. Hükümet, kanunu yeniden gündeme getirmedi. ÖSS konusunda tek yetkilinin kendisi olduğunu vurgulayan YÖK ise 2005'te katsayıya dokunmadan önemli değişiklikler yaptı.

Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı ülkesine uğurladıktan sonra sahil yolundan Abdullah Gül ile birlikte Kabataş'a geldi. Burada Kabataş-Taksim füniküler hattını kullanarak Taksim'e hareket etti. Araç içerisinde kendisine yer vermek isteyen vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, onlarla sohbet etti. Üsküp'ten geldiğini belirten Bekir Vardar isimli bir vatandaş, Erdoğan'ı çay içmeye davet etti. Erdoğan, ?Füniküler sistemi Abdullah Bey'e göstereceğim, sonra yine Çalışma Ofisine döneceğim, görüşmem var.? diyerek davete teşekkür etti. Beraberindekilerle Taksim Meydanı'na çıkan Erdoğan'a, bir çocuk su satmaya çalıştı. Bunun üzerine İstanbul Milletvekili Egemen Bağış çocuğun elindeki 3 suyu 5 YTL'ye satın alarak beraberindekilere verdi. Erdoğan, Taksim Meydanı'nda meslek lisesi mezunu olduğunu belirten bir gencin üniversiteye girememekten yakınması üzerine ?Katsayı uygulamasını kaldırdığımızda bu sorun ortadan kalkacak.? dedi.

Başbakan, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Bazı vatandaşların fotoğraflarını Egemen Bağış'ın çekmesi üzerine Erdoğan, ?Sen bu işleri iyi biliyorsun.? diye espri yaptı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber