Eroğlu: Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun

Bakan Eroğlu: "Bu seçim, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerle gelişimi önlensin, faiz lobisi tekrar hortumlamaya başlasın, Türkiye tekrar IMF'e muhtaç olsun diyenlerle, kısacası Türkiye'yi sömürmek isteyenlerle, Türkiye'nin başı dik olması için gayret edenlerin seçimidir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2015 21:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu seçim, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerle gelişimi önlensin, faiz lobisi tekrar hortumlamaya başlasın, Türkiye tekrar IMF'e muhtaç olsun diyenlerle, kısacası Türkiye'yi sömürmek isteyenlerle, Türkiye'nin başı dik olması için gayret edenlerin seçimidir" dedi.

Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Çiğli ve Karşıyaka ilçe başkanlıklarını ziyaret etti.

Çiğli'de parti teşkilatıyla bir araya gelen Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Çiğli'nin, yanı başında olmasına rağmen denize ulaşamayan, çöp sorunu ve ulaşım sorunuyla uğraşan bir ilçe konumunda olmasından üzüntü duyduğunu ifade etti.

Çiğli'de Harmandalı çöp depolama alanından kaynaklanan sorunları duyduğunda aklına 1994 öncesinin İstanbul'u geldiğini anımsatan Bakan Eroğlu, "Merak etmeyin inşallah güneş Çiğli'den de doğacak. Değerli adaylarımızla beraber İzmir'e hizmet etmeye geldik" diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye'de AK Parti iktidarıyla muazzam bir gelişim yaşandığını ve bugün hangi hizmete bakılsa AK parti imzasının görüleceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu ülkeye ne yapıldıysa AK Parti yaptı. Paradan 6 sıfırı atan, IMF'e olan 23,5 milyar dolar borcu ödeyen, gelirlerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Faiz lobisinin hortumlarını kesen, enflasyon canavarını yok eden, vatandaşa olan zorunlu tasarruf ve KEY borçlarını ödeyen AK Parti'dir. Yine soyulan 22 bankanın 50 milyar borcunu ödeyen, bu yetmiyormuş gibi Merkez Bankası'nı dövizle dolduran AK Parti'dir. Dünyada küresel olarak en gelişmiş ekonomiye sahip 20 ülke olan, G-20 içinde Türkiye'ye yerini aldıran, hatta bu yıl G-20'nin dönem başkanlığını alan AK Parti'dir. İşte fark bu. Büyük bir Türkiye, güçlü bir ekonomi."

-"Türkiye'yi sömürmek isteyenlerle, 'başı dik' olsun isteyenlerin seçimi"

Veysel Eroğlu, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminin bu açıdan çok önem taşıdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu seçim Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerle gelişimi önlensin, faiz lobisi tekrar hortumlamaya başlasın, Türkiye tekrar IMF'e muhtaç olsun diyenlerle kısacası Türkiye'yi sömürmek isteyenlerle, Türkiye'nin başı dik olması için gayret edenlerin seçimidir. Yani basit bir seçim değil. Bunların en son beklentileri 7 Haziran seçimleri. Onun için şer cephesi, gece gündüz çalışıyor ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. İnşallah sizlerin hayır duaları, çalışmalarıyla AK Parti Çiğli'de de, İzmir'de de, Türkiye'de de, birinci parti olacaktır ama bu sefer birinci parti olmak yetmiyor en az 400 milletvekili."

-"Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun"

AK Parti Karşıyaka ilçe teşkilatını ziyaretinde de parti binası önünde toplanan vatandaşlara seslenen Bakan Eroğlu, "Bu seçim belki önümüzdeki 100 yılın yolunu açacak. Bu bakımdan sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

Eroğlu, iktidarları öncesinde o günün değeriyle 63 milyon lira olan ve devam eden yüzde 35 düzeyindeki enflasyon ilave edilirse, bugünün parasıyla 300 liraya karşılık gelen bir antibiyotiğin, şimdi 9 liradan satıldığı örneğini vererek, şöyle konuştu:

"Peki bu para kimin cebinden çıkıyordu, vatandaşın cebinden. Sizlere şunu soruyorum, SSK'yı dahi, küçük bir kurumu dahi iflas ettirene, batırana, devletin herhangi bir dairesi teslim edilir mi? Onun için iyi bir düşünün, kararınızı ona göre verin. Sevgili CHP'li kardeşlerime de haber iletin. Bunu bir hesap etsinler. Lütfen, 7 Haziran'da sandığa giderken, elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu ona gören verin."

-"İzmir ileri teknoloji merkezi olacak"

İzmir'e birçok yatırım getirdiklerini ve buna devam edeceklerini de vurgulayan Eroğlu, "Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. İzmir'i ileri teknolojide, teşviklerde en ileri noktaya taşıyoruz. 5. bölge teşvikleri, yüksek teknolojide İzmir'de uygulanacak. İzmir'i dünyanın en ileri teknoloji merkezi haline getireceğiz. Bunun yanında sanayi teşviklerinde organize sanayi bölgesinde 6. dereceden, en yüksek teşvik uygulanacak. İzmir aynı zamanda bir turizm kenti. Turizmde de sadece deniz turizmi değil, özellikle tabiat yani doğa turizminin de canlanacağı büyük bir proje hazırladık. Master planı hazır. Onlar konuşur ama biz büyük projeleri yaparız " diye konuştu.

Bakan Eroğlu'na konuşmasının sonunda ilçeyi temsil eden "35,5" numarasını taşıyan Karşıyaka Spor Kulübü forması ile atkı ve şapka hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber