Unakıtan'ın damadına 'alkol var mı' sorgusu

Haber Giriş : 12 Ağustos 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan ile damadı Eyüp Sabri Küçük'ün Konya'nın Çumra İlçesi'nde karıştıkları trafik kazası TBMM'ye taşındı. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Kart, önergede 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Atilla Kart, kazadan sonra AKP İl örgütü, Konya milletvekilleri, mülki ve yerel yönetim yetkililerinin; adliye, emniyet ve jandarmayı olaydan sonra ziyaret ederek adeta abluka altına aldıklarını söyledi. Kart, düzenlenen trafik kaza tutanağı ve olay yeri inceleme belgesine göre, cipin sürücüsünün belli olmadığını da söyledi. Kart, önergede 'Delillerin karartıldığı, sürücüsünün belli olmadığı ve ağır cezalık bir suç niteliğinde olan bu olayda, şüpheli konumunda olması gereken Abdullah Unakıtan'ın mağdur sıfatıyla ifadesi alınmıştır' ifadesine yer verdi.

Kart, damat Küçük'ün alkol muayenesinin kazadan hemen sonra yapılamadığını da iddia ederek, 'Olaydan sonraki yarım saat içinde alkol-metre cihazı bulunmadığı gerekçesiyle Başkent Hastanesi'nde alkol tespiti yapılamamış, aradan 3.5 saat geçtikten sonra Numune Hastanesi'nden telefon talimatıyla gelen doktora muayene yaptırılmıştır. Maliye Bakanı'nın damadı Eyüp Sabri Küçük hakkında adli kovuşturma yapılmış, 10 bin YTL kefaletle serbest bırakılmıştır' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber