Doğalgaza yeni bir zam yolda

Haber Giriş : 12 Ağustos 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ eylül ayında doğalgaza zam yapmak için çalışmalara başladı. Zammın yüzde 5-8 arasında olması bekleniyor Enerjideki zam yağmuru devam ediyor.

1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere doğalgaz satış fiyatlarına yüzde 6.8 oranında zam yapan BOTAŞ Genel Müdürlüğü, yeni bir zam hazırlığına başladı. BOTAŞ uzmanları, eylül ayından itibaren yürürlüğe girmek üzere yapılacak olan zam için oran çalışmaları yürütüyor. Öncelikle doğalgaz maliyetindeki artışlar ve diğer ülkelerdeki gaz fiyatlarına son dönemde yapılan zamlar inceleniyor.

% 5-8 ZAM DÜŞÜNÜLÜYOR

BOTAŞ uzmanları, şu anda doğalgaza yüzde 5 ila 8 arasında bir zam talebi hazırlığı yapıyor. Söz konusu oranlar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na sunulacak. Zam oranı Bakan Güler'in incelemesinin ardından netleşecek. BOTAŞ, doğalgaza eylül ayında uygulamaya konulmak üzere yüzde 8'e kadar bir zam talebini Enerji Bakanlığı'na sunacak. Bakan Güler'in ise zam oranını aşağıya çekeceği tahmin ediliyor. Ancak, BOTAŞ yetkilileri yüzde 5'in altında bir zam oranının kendilerini zor durumda bırakacağını bildirdi.

KIŞTAN ÖNCE

BOTAŞ Genel Müdürlüğü son olarak, 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere gaz satış fiyatlarına yüzde 6.8 zam yapmıştı. BOTAŞ daha önce de, 1 Mart'tan geçerli olmak üzere gaz fiyatlarına yüzde 5.83, 1 Haziran'dan geçerli olmak üzere yüzde 5.74'lük zam yapmıştı. BOTAŞ Genel Müdürlüğü, doğalgaza 2006 yılında yapılacak zamları, gaz tüketiminin yoğun olarak kullanıldığı kış ayları gelmeden önce tamamlamayı planlıyor. Konut sektöründe gaz tüketimi az olduğu için, vatandaşların gaz zamlarını fazla hissetmeyeceği düşünülüyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber